Anonim

Cullinan Studio navrhuje „prasklý otevřený“ dům s mezerami, které propustí světlo

Londýnské architektonické studio Cullinan Studio postavilo dům v anglickém Amershamu, který je rozdělen na části, aby světlo mohlo zaplavit jeho interiéry prosklenými mezerami.

Dům s názvem Push-Pull má otevřený a světlý interiér, zatímco exteriér zůstává v souladu s chráněnou rezidenční architekturou 30. a 30. let 20. století.

Image

Tato vizuální kontinuita byla kombinována s moderními konstrukčními metodami. Push-Pull House je vyroben z konstrukce z křížově laminovaného dřeva (CLT), která byla navržena ve spolupráci s odborníky na dřevo Eurban.

Cullinan Studio vzalo tyto robustní umělecké a řemeslné struktury jako výchozí bod a vytvořilo tradiční podobu domu a roztáhlo je na tři části.

Image

Symetrická hlavní podoba domu byla rozdělena na dvě části a nyní se čte jako dvě monofonní formy proříznuté vstupní halou a schodištěm.

Vedle těchto dvou tvarů se sklon střechy i nadále svažuje a vytváří velký otevřený prostor obývacího pokoje, kuchyně a jídelny s proskleným rohem s výhledem do zahrady.

Image

"Klienti se opravdu zajímali o pocit lehkosti uvnitř, takže to vedlo k přístupu, " řekl vedoucí praxe Roddy Langmuir Dezeenovi.

"Jednoduché hromadění je tlačeno a přitahováno přímou reakcí na nastavení a přináší sluneční a denní světlo."

Image

Hlavní svazek byl rozdělen na čtyři kolem centrálního vstupního prostoru, přičemž místnosti zabíraly každý roh. V přízemí to zahrnuje útulnou, dílnu a technickou místnost. Na úrovni nad ložnicí sedí v každém rohu.

"Uvnitř je větší prostorová složitost, větší plynulost, což je o odskakování světla skrz sekci z oken na vysoké úrovni, " řekl Langmuir.

Image

Otevřenost „prasknutí“ mezi každým blokem v kombinaci se skleněnými zábradlími podporuje vizuální propojení napříč úrovněmi domu.

Uvnitř byla CLT struktura domu ponechána exponovaná a spolu s bílými stěnami poskytuje jasný kontrast k tmavé cihle a obkladům z vnějšku.

Image