Anonim
Image

Layan obtéká Light House do obrazovky osvětlených kovových disků

Dynamická obrazovka osvětlených rotujících polykarbonátových disků chrání horní úroveň tohoto domu v Melbourne, kterou dokončil Layan pro ředitele místní praxe designu osvětlení Flaming Beacon.

Layan rozšířil a zrekonstruoval dělnickou chalupu chráněnou dědictvím a vytvořil Light House. Studio Melbourne přidalo nové prostory do zadní a nad původní strukturu a představilo centrální nádvoří, které přineslo světlo a větrání hluboko do domu, zatímco si zachovalo původní pokoje v přední části domu.

Image

Vzhledem k tomu, že klient byl ředitelem ateliéru světelného designu, bylo v rámci projektu projektováno velmi pečlivě.

„Osvětlení tohoto projektu bylo považováno za více než většina a klient pečlivě pracoval na výběru a navrhování osvětlovacího systému a vybavení, “ vysvětlil architektonický ateliér.

Image

Klíčovou součástí této strategie bylo instalace obrazovky obklopující ložnici vyšší úrovně, která byla vyrobena z celkem 907 polykarbonátových disků připojených k 67 rotujícím ocelovým trubkám.

„Poskytovaná obrazovka a příležitost nejen modulovat charakter světla po celý rok, ale také se stát hlavním osvětleným prostorem v noci pro vnitřní prostory, “ vysvětlili architekti.

Tato nová horní úroveň podobná lucerně, která je nastavena zpředu z domova, aby minimalizovala její vizuální dopad na oblast, poskytuje jasný kontrapunkt k intimnějším prostorům nižší úrovně.

Během dne rotující obrazovka vrhá stínové vzory do interiérů a v noci se jednotlivé LED diody nízké úrovně umístěné v každém disku zapínají, aby osvětlily interiér.

Na úrovni přízemí obklopuje dvůr velký obytný, jídelní a kuchyňský prostor, v zadní části domu je více soukromých obytných a studiových prostor s výhledem na malou navijáckou zahradu.

"Různé obytné prostory byly orientovány kolem centrálního nádvoří, aby plně využily jeho přirozeného světla a větrání, " uvedlo studio.

„Posuvné dveře prosklené v plné výšce hrají důležitou roli při usnadňování kontroly cestujících nad ventilací s příčným průtokem.“

Image

Dvě ložnice sedí v přední části domu v původní struktuře dělnické chaty a otevírají se na verandu a zahradní prostory.

Přízemí navazuje na materiálnost původní budovy. Interiéry zdobí tenké bílé glazované cihly a obložení z amerického dubu.

Image