Architektura

Vstupní pavilon do hotelu Eriksberg & Nature Reserve obklopuje červená dřevěná opona

Vstupní pavilon do hotelu Eriksberg & Nature Reserve obklopuje červená dřevěná opona
Anonim

Červená dřevěná opona obklopuje vstupní pavilon přírodní rezervace od Sandellsandberg

Okolo vstupního pavilonu do hotelu Eriksberg & Nature Reserve v Blekinge ve Švédsku, které navrhl Sandellsandberg, se zavěšuje opona červených dřevěných panelů.

Světle červená budova s ​​názvem Outdoor Eriksberg byla navržena švédským studiem Sandellsandberg, aby zlepšila kvalitu a splavnost vstupního prostoru přírodní rezervace.

Má „textilní vzhled“, který má evokovat divadelní oponu otevírající se k odhalení přírodní rezervace, a je první z řady struktur, které studio navrhne pro park.

„Dříve neexistoval žádný výrazný vstup do přírodní rezervace, což občas přimělo návštěvníky, aby se otočili u bran zmateně, “ vysvětlil architektonický ateliér.

„Největší výzvou proto bylo posílit identitu místa a dát podezřelým návštěvníkům uvítací první dojem z rezervace. Vizí bylo poskytnout přírodní rezervaci moderní budovy, ale s celkovým designem připomínajícím tradiční architekturu Blekinge.“

Outdoor Eriksberg měří 600 metrů čtverečních a má podobu obří kabiny, kterou Sandellsandberg vymodeloval na stodolách a tradičních dlouhých domech - typu dlouhého a úzkého dřevěného obydlí s jednou místností.

Má dřevěnou strukturu postavenou tradičními stavebními technikami Blekinge a je doplněna velkými okny a asymetrickou doškovou střechou.

Zářivě červené dřevěné panely se rozprostírají dolů od doškové střechy a vlní se kolem svých okrajů, aby zahlédly skleněné stěny budovy uvnitř.

Zakrývají se také na obou koncích budovy a poskytují přístup ke dvěma nádvořím lemujícím interiéry.

Nádvoří vedou návštěvníky skrz obří skleněné dveře, kde je přivítá kavárna, obchod a výstavní prostor pro veřejné akce a přednášky v mezipatře.

Všechny tyto prostory jsou kompletní s jasně bílými povrchy, které kontrastují s pláštěm budovy, a jsou osvětleny obřím světelným světlem a baňatými světelnými odstíny, které vedou po celé délce budovy.

Společnost Sandellsandberg, založená v roce 1995 Thomasem Sandellem a Ulfem Sandbergem, je švédským architektonickým studiem v současné době vedeným Thomasem Sandellem, Joakim Uebelem, Jenny Kåhre a Anders Rotsteinem.

Mezi další projekty tohoto studia patří mosazem lemovaný Primewine Bar ve Stockholmu a vznešený dům ve staré rybářské vesnici, která má bledé borovice, vysoké stropy a betonový krb.