Anonim
Image

Archismith vytváří tajnou zahradu v The Glass Fortress

Architektonické studio v Bangkoku Archismith postavilo zahradu uzavřenou 20 000 skleněnými cihlami jako součást prodejní kanceláře pro rezidenční development v Bangkoku v Thajsku.

Obchodní galerie pojmenovaná The Glass Fortress byla v kategorii business building dlouhodobě zařazena do cen Dezeen Awards 2019.

Archismith navrhl prostor, aby byl do značné míry odpojen od svého webu, protože poblíž se nachází prodejní galerie konkurenčního vývojáře.

Hlavní budova se nachází z ulice s vystupujícím blokem postaveným ze skleněných cihel, které fungují jako vstupní pavilon a obklopují zahradu.

"Osm metrů vysoké zdi odřízly před znečištěním znečištění, jako je hluk z dopravy a neuspořádaná scenérie konstrukce linie MRT, aby se uvnitř budovy mohla vytvořit klidná atmosféra, " řekl Jirawit Yamkleeb, spoluzakladatel Archismith.

"Pro snížení klaustrofobického pocitu prostoru byl jako hlavní materiál vybrán skleněný blok, protože slouží účelu a přirozené světlo může stále projít, " řekl Dezeenovi.

Uvnitř prosklených zdí, které jsou uloženy na ocelovém rámu, se nachází tajná zahrada se stromy vysazenými po obou stranách centrální cesty. Byl nainstalován systém mlžení vody, který pomáhá regulovat teplotu zahrady v horkých dnech.

Podle architekta má tento prostor představovat velkou zahradu, která bude postavena jako součást bytového projektu.

"V hlavním vývoji je velká zahrada, takže zahrada v prodejní galerii je vytvořena, aby předvedla pocit 'žít s přírodou', " řekl Yamkleeb.

Prosklené stěny pokračují uvnitř hlavní budovy, kde obklopují posezení.

Spolu s tímto světlem naplněným prostorem je místnost obsahující modely rozvoje, která vede ke dvěma výstavním bytům a kancelářím pro prodejní osoby.

Image

Celkem bylo k vytvoření The Glass Fortress použito 20 000 skleněných cihel. Každá z použitých obdélníkových cihel má hrany, které se rozprostírají, aby částečně zakryly injektáž. Tento detail snížil viditelnou injektáž ze standardních 10 milimetrů na dva milimetry.

„Tento detail je důležitý pro estetiku projektu, protože pomáhá vytvářet souvislejší vzhled skleněné fasády, “ dodal Yamkleeb.

Přestože prodejní kancelář byla postavena na pronajatém pozemku, existuje dohoda, že struktura ze skleněných cihel bude po vrácení pozemku zachována.

„Nejsme si jisti budoucím programem budovy v mysli pronajímatele, ale mohla by být použita jako kavárna s pěknou zahradou uvnitř nebo Airbnb, protože jsou již k dispozici dvě místnosti s připojenými koupelnami. Budoucí stanice MRT je velmi blízko, takže to má skvělé možnosti, “vysvětlil Yamkleeb.

Image