Anonim
Image

Způsob, jakým stavíme, vytváří v holandském lese útočiště podobné kapli

Amsterdamské architektonické studio The Way We Build postavilo mobilní kemp s dřevěným klenutým interiérem v kempu v lese Robbenoordbos na severu Nizozemska.

Kabina o rozloze 15 metrů čtverečních byla navržena jako „meditativní útočiště přírody“ na Het bos roept - což se překládá jako The Forest volá - kemp poblíž holandského pobřeží.

„Kabina je určena pro metropolitní lidi, kteří se chtějí omladit v blízkosti přírody, aby unikli digitálnímu znečištění dneška, “ řekl Arjen Aarnoudse, spoluzakladatel společnosti The Way We Build.

Jednoduchá kabina je vyrobena z řady topolových dřevěných oblouků, které podporují střechu budovy a oživují interiér.

„Jeho konstruktivní dřevěné topoly vytvářejí kupolovou strukturu, která hostům dává pocit podobný kapli, “ řekl Aarnoudse Dezeenovi.

„V dějinách náboženské architektury byl kupolový tvar používán jako reprodukce přístřeší mezi pozemským a nadpřirozeným, “ pokračoval Aarnoudse.

"Forma oblouků a kopulí pomáhá hostům znovu se spojit a vytvořit pozitivní energii pro meditaci."

Jedna z oblouků pramení z centrálního sloupu, který odděluje ložní prostor v zadní části kabiny od kompaktního obývacího a kuchyňského prostoru.

Vedle ložnice se nachází malá toaleta, zatímco hlavní prostor je jednoduše zakončen psacím stolem a dvojicí stoliček vedle hořáku na dřevo.

Image

Dvě stěny kabin jsou plně zasklené, aby návštěvníci mohli pozorovat celý kemp, zatímco ostatní dvě pevné stěny jsou obloženy dřevěným obkladem.