Anonim
Image

Aleph-Bau vytváří kovové střešní nástavby pro štíhlý dům v Torontu

Kanadské studio Aleph-Bau zrekonstruovalo městskou rezidenci v Torontu, vytvořilo jasně bílou fasádu a přidalo sochařskou střechu zabalenou do hliníku.

Doma se jmenuje dvanáct Tacoma a nachází se v sousedství Summerhill v centru Toronta. Nachází se na ulici lemované řadovými dělníky z 19. století, které jsou známé svými barevnými cihlovými fasádami a předními verandami.

Vezmeme-li v úvahu kontext projektu a pracují v přísných územních předpisech, tým namaloval městský dům bíle a přidal nástavec na střeše pokrytý vlnitým hliníkem - což mělo za následek „výrazně elegantní“ úpravy tradičního obydlí.

Image

"Některé detaily, jako je jednoduché přední zábradlí a plexisklo, které se nachází nad dveřmi, napodobují obyčejné významníky sousedních domů, ale s rozhodně současným ohýbáním, " řekl Aleph-Bau, studio se sídlem v Torontu.

„Projekt [The] rozšiřuje smyslový, imaginativní a intelektuální vztah k tradiční architektuře v intenzivním dialogu s městským kontextem a okolními přírodními prvky.“

Prodloužení střechy, které je ječmen viditelné z ulice, je složeno ze sochařské jednotky v přední části a přímočaré krabice v zadní části, která se mírně překonává nad dvorem. Tým fyzicky podpořil doplnění, tým představil novou ocelovou strukturu do dřevěného rámu městský dům.

Rezidence o rozloze 114 metrů čtverečních obsahuje kuchyň, jídelnu a obývací část v přízemí a hlavní apartmá a ložnici ve druhé úrovni. Ve třetím patře je navíc umístěna ložnice a knihovna, které se otevírají na terasu a bylinkovou zahradu.

Image

V suterénu tým umístil ložnici a zábavní prostor, spolu s úložnými prostory a prádelnami. Konkrétní lavička v oblasti zábavy má vyvolat malý osobní amfiteátr.

Centrální schodiště klikaté nahoru domovem a „působí jako klíčová síla v designu, jeho rozmarná geometrie dává prostoru hravou postavu“.

Image

Architekti přistupovali k designu interiéru zdrženlivě, používali řídké množství nábytku a vytvářeli mnoho způsobů, jak skrýt nepořádek.

"Dokonce i modulární posuvné skladovací jednotky v předsíni a ložnicích skrývají obvyklý nepořádek domácího života a vytvářejí holistickou kompozici, která zdůrazňuje standardy organizace blízké Fordistům, " uvedl tým s odkazem na systém hromadné výroby a spotřeby, který charakterizoval rozvinuté ekonomiky v polovině 20. století.

Image

Aby zmírnili atmosféru, architekti včlenili přírodní prvky, jako je zeď rostlin v koupelně nahoře. Dostatek zasklení, včetně velkých oken na zadní fasádě, přináší přirozené světlo do domu.

„Architektonické prvky zmizí ve prospěch atmosféry - ta, která je zesíleným odrazem vnějšku, “ řekl Delnaz Yekrangian, ředitel Aleph-Bau. "Světlo, obloha, mraky, strom sousedů, zvuk deště a ošuntělé struktury v uličce jsou nyní uvnitř."

Image