Anonim
Image

Heliotrope vytváří v Seattlu cedrový oděv a studio

Heliotrope, firma se sídlem v severozápadním Pacifiku USA, dokončila moderní obydlí s uměleckým studiem s dvojitou výškou, japonskou zahradou a dřevěnou vanou.

Domov zvaný Artist in Residence se nachází v kopci Capitol - husté městské čtvrti v Seattlu.

Image

Navrhl ji Heliotrope, založený v roce 1999 řediteli Mike Mora a Joe Herrin. Firma má kanceláře v Seattlu a Portlandu.

Klienti - umělec a inženýr - chtěli rezidenci, která byla moderní, ale nebyla na místě s historickými obydlími oblasti. Chtěli také výhledy na ulici vyvážené pocitem soukromí a silným spojením mezi interiérem a exteriérem.

Image

Mladý pár si také přál, aby se cítil v galerii, s dostatkem prostoru pro jejich rostoucí sbírku umění.

Architekti vymysleli řadu protínajících se cedrových krabic s plochými střechami upravenými sukulenty. Ulice orientovaná na ulici je zakončena sedlovou střechou, která odpovídá okolním sídlům.

Image

Obytný prostor o velikosti 3 953 čtverečních stop (367 čtverečních metrů) je rozložen po místě, což „připomíná vzor šachovnicové desky“ a umožňuje další propojení mezi vnitřkem a ven.

Image

„Chtěli jsme, aby struktura vypadala jako dům, ne krabice, “ řekla Mora. "A klienti chtěli být dobrými sousedy, takže fyzické vlastnosti ostatních domů na ulici ovlivnily velikost, tvar a konstrukci nového designu."

Image

V hlavním patře architekti umístili apartmá pro hosty, kuchyň a otevřený obývací a jídelní prostor, který sahá od přední části domu dozadu. Po celé délce obývacího pokoje vede velká knihovna.

Hlavní patro je mírně zvýšené nad úrovní, což umožňuje cestujícím pozorovat ulici. Venku vstupní nádvoří ohraničené plotem pomáhá udržovat pocit útočiště.

Ve spodním patře bylo umístěno studio s dvojitou výškou, sousedící s hlavní obytnou částí. Bylo to potopeno na polovinu, aby se vytvořil pocit oddělení od zbytku domu. Velká okna ohlašují přirozené světlo.

Image

Hlavní ložnice byla umístěna nahoře, kde okna mají výhled na japonskou zahradu a kuchyň. Vytváření vizuálních spojení po celém domě a poskytování zarámovaných výhledů do krajiny bylo pro architekty hnací silou.

Rezidence má pestrou paletu materiálů. Podlaha je kombinací leštěného betonu, dlaždic a myrtového dřeva.

Image

Západní červený cedr byl používán pro koupelnové skříňky, spolu s japonskou namáčecí vanou, která byla postavena pomocí tradičních truhlářských metod.

Pro projekt bylo vytvořeno množství vlastních prvků, včetně oken, skříněk a regálů.

Image