Anonim
Image

Nimtim vytváří slunné londýnské rozšíření domu, aby se přizpůsobilo měnícím se potřebám mladého páru

Toto prodloužení londýnského domu od Nimtim Architects dokončuje žlutá a bílá barevná schémata, která je zařazena do užšího výběru v roce 2017 Don't Move, Improve! soutěž.

Britská praxe přidala k zadní části nemovitosti velké, ale jednoduché čtvercové rozšíření, přízemní viktoriánský byt na londýnském Herne Hill.

Aby vyhověl měnícím se a nepředvídatelným potřebám mladých profesionálních klientů, Nimtim přeuspořádal stávající půdorys tak, aby pojal druhou ložnici, ale přesunul kuchyň a obytný prostor do přístavby s rozšířením.

S kuchyní umístěnou podél jedné zdi architekti předpokládají, že zbývající otevřený prostor lze přizpůsobit obytným, jídelním, hracím nebo studijním prostorům.

Klienti požadovali „odvážné a hravé“ materiály, takže Nimtim dokončil místnost skvrnami světlé barvy, aby pomohl vyzdvihnout architektonické prvky rozšíření.

„Vybrali jsme si jednoduchou a hravou paletu barev, abychom přidali novou moderní vrstvu k tradiční architektuře nemovitosti, “ řekl spoluzakladatel Nimtim Nimi Attanayake. "Barva také odlišuje novou strukturu, architektonické úpravy a dodatky od původního rozvržení."

Image

Pryskyřník žlutá se používá na okenních a dveřních rámech, kde kontrastuje s bílými vnitřními a vnějšími stěnami.

Po stranách stropních trámů se objevuje travnatá zelená - podobně jako nedávno oznámená barva Pantone v roce 2017 - a na lichoběžníkovém obkladu lichoběžníkového tvaru se objevuje také spektrum žlutozelených.

Tento splashback byl navržen a vyroben klientem se svou přítelkyní Emmou Louise Payneovou, keramickou návrhářkou, která je vyráběla ručně a číslovala podle konkrétního vzoru.

Omezený rozpočet 75 000 liber řídil mnoho materiálních možností Nimtimu, včetně betonových tvárnic s dělenými tvářemi a bílých mramorových štěpek pro exteriér.

Bloky tvořící parapety byly vyříznuty na vodorovnou plochu, aby se vytvořil vzhled roztržené hrany.

„Bloky zdůrazňují nový přírůstek, ale stále odkazují na vlastnosti zdiva stávající budovy a rozmanitost textury v původním zdivu London Stock, “ uvedli architekti.

Uvnitř jsou nové i stávající borovicové podlahové desky natřeny bílou barvou, zatímco na míru vyrobená kuchyňská skříňka je vyrobena z upravené březové překližky.

Kromě zadního obrazového okna vstupuje světlo do prodloužení skrze tři světlíky, také oříznuté žlutě, a další okno, které je obráceno k malému vnitřnímu nádvoří.

Image