Anonim
Image

Sleth rozšiřuje postmoderní radnici v Dánsku o objemy zakřiveného skla

Nabízená skleněná křídla tvoří toto rozšíření navržené dánským studiem Sleth pro postmoderní radnici v Tønderu v jižním Dánsku.

Image

Sleth vyhrál soutěž na rozšíření a rekonstrukci radnice Tønder, kterou původně navrhl dánský modernista Jakob Halldor Gunnløgsson.

Dokončená v roce 1981, vzorovaná cihlová budova je považována místně za postmoderní.

Image

Prodloužení o rozloze 3 000 metrů čtverečních záměrně kontrastuje s lineární cihlovou budovou s jasně bílým zbarvením a konkávními fasádami - odkaz na křivku blízké řeky.

Dlouhé pruhy zasklení svisle zasazené do bílých rámů směřují ven do bažinaté krajiny.

Image

Čtyřstranné křídlové úhly směrem od obou konců stávající budovy k uzavření nádvoří 1100 metrů čtverečních mezi starou a novou částí stavby.

„Koncept návrhu je dialog mezi brutalitou a těžkostí původní budovy a lehkostí a jemností nové budovy, “ uvedli architekti.

„Projekt nevytváří dvě konkurenční budovy, ale dvě části celku, které spolupracují a vzájemně se doplňují.“

Image

„Rozšíření původní radnice Tønder je založeno na postavení historické radnice - klasické budovy veřejné kanceláře s chodbami a kancelářemi, recepcí a centrální příjezdovou halou - a dodatkem, který přináší něco nového, výrazně otevřeného a transparentní veřejný dům, “dodali.

Na stavbu vnitřního nádvoří a přízemí přístavby byly použity červené cihly, které odkazovaly na konstrukci budovy, ke které je připevněna.

Uvnitř rozvržení navržené jako nehierarchické poskytuje zaměstnancům společenský prostor.

Image