Anonim
Image

People's Architecture Office používá prefabrikované panely k aktualizaci domu v Pekingu

Kancelář lidové architektury opravila zchátralý dům v jedné z historických pekingských čtvrtí v Pekingu a pomocí prefabrikovaných panelů vytvořila moderní a světlem naplněnou rezidenci.

Image

Pekingské studio zrekonstruovalo a rozšířilo rezidenci, která se nachází v městské části Changchun Jie Hutong.

Klientka, paní Fan, žila v domě jako dítě, dokud se její rodiče přestěhovali do bytového domu na předměstí.

Image

Paní Fan se chtěla přiblížit k práci ve městě, ale ve snaze najít dostupné moderní ubytování požádala úřad lidové architektury, aby opravil svůj dětský domov pomocí panelů Plugin.

Architekti dříve vyvinuli tento systém prefabrikovaných panelů jako cenově dostupný a dočasný způsob, jak přiblížit stárnoucí struktury městských okresů na moderní standardy.

Image

Tým nedávno aktualizoval design Pluginu, aby byl vodotěsný, což znamená, že panely mohou být nyní použity na exteriéru stávajících rezidencí.

„Cenová dostupnost Plugin House, 30krát nižší než náklady na nákup typického bytu, se přesunula zpět do místa, kde paní Fan vyrostla v praktickou realitu, “ uvedli architekti, kteří tento projekt nazvali Plugin House paní Fan.

„Životní úroveň a energetická účinnost Pluginu je stejná nebo vyšší než u nových bytových věží, “ pokračovali. "A její každodenní dojíždění za prací je nyní sníženo ze čtyř hodin na jednu."

Architekti nahradili část stávající budovy panely a také rozšířili nemovitost o kuchyň a koupelnu.

Konstrukční panely obsahují izolační, vnitřní a vnější povrchy. Kovové háčky zapuštěné do okraje panelů lze otáčet imbusovým klíčem, který jim umožňuje sevřít se na sousední panely. Stejným způsobem lze také instalovat dveřní a okenní prvky.

Vzhledem k tomu, že dům sedí těsně proti jiným budovám, museli architekti vyjednat jeho velikost a tvar se sousedy paní Fan, takže při stavbě budovy řezali a uspořádali panely.

Konečná konstrukce se skládá ze dvou svazků se stupňovitými výškami a řady šikmých střech tak, aby nebránily světlu a výhledům sousedů.

Image

„Architektonická podoba Pluginu není definována omezeními stanovenými předpisy, ale dohodnutými požadavky okolních sousedů, “ uvedli architekti. "I když byla stavba postavena, objevily se nové požadavky."

„Materiál Plugin Panel činí přizpůsobení se těmto změnám praktickým, sekání celé části budovy lze provést na místě, “ pokračovali.

Aby bylo zajištěno, že dříve tmavý interiér přijímá dostatek světla, vytvořil tým řadu velkých otvorů ve struktuře. Ve šikmém stropu obytného domu s dvojitou výškou je velký světlík a v ulici obrácené k ulici dlouhé okno. Do kuchyně proniká další dlouhé okno.

Image

Hutongy obvykle nemají žádný kanalizační systém a jako jediná možnost ponechávají veřejné záchody, ale tým do Pluginu přidal záchodovou kompostovací toaletu, aby byl život paní Fan pohodlnější.

Image

V malé koupelně je také střešní okno a je zde modrá obrazovka, která odráží modře zabarvené světlo kolem vesmíru.