Anonim
Image

Weiss Manfredi závěsy zubaté cihlové křídlo přes fasádu školy architektury Ohio

Americké studio Weiss Manfredi použilo sklo, cihly a beton a vytvořilo nový domov pro architektonické a environmentální návrhové programy na Kent State University v Ohiu.

Akademická budova s ​​názvem Kent State Center pro architekturu a environmentální design má sloužit jako centrum designu a maják pro kreativní a výzkumné programy univerzity.

Image

Obdélníkový půdorys s plochou střechou má zařízení 117 000 čtverečních stop (10 870 metrů čtverečních) fasády ze skla, betonu a červenooranžové cihly. Tým použil železné bodové cihly od místního zedníka, které byly vypáleny v pivní úlu.

Každá výška má jiný vzhled. Na severní straně budovy tým odložil rozbité cihlové křídlo přes zeď závěsu a na horní část fasády přidal hranaté výstupky.

Image

„Velké prosklené oblasti na severní fasádě umožňují do studií přirozené světlo a poskytují panoramatický výhled na kampus i na město, “ uvedli architekti.

Na jižní vyvýšenině je zděná cihla, beton a klikatá skleněná páska, ve které je umístěno požární schodiště. Ostatní fasády mají přímočarejší vzhled.

Kromě učeben a studií obsahuje zařízení kavárnu, galerii a velkou víceúčelovou místnost.

Image

Do programu byla včleněna řada laboratoří, včetně laboratoří věnovaných světlu, digitální výrobě, půdním systémům a správě staveb. V areálu je také obchod se dřevem, kovovýroba a větrný tunel, spolu s venkovním pracovním prostorem, kde mohou studenti stavět a testovat makety v plném měřítku.

Weiss Manfredi se snažil zajistit vysokou viditelnost mezi různými programovými zónami.

„V celé budově jsme vytvořili nepřetržité pohledy, abychom sjednotili prostor tvorby a kritiky, posílili periferní vidění mezi studenty a fakultami a povzbuzovali dialog napříč designovými disciplínami, “ uvedli Marion Weiss a Michael A Manfredi, zakladatelé firmy z New Yorku.

Image

V přízemí se otevírá nová esplanáda, která byla postavena v rámci společné iniciativy na přestavbě mezi univerzitou a městem, a měla by je propojit.

Uprostřed přízemí je oválný, skleněný kryt, ve kterém je umístěna víceúčelová místnost. Místo s 200 místy se používá pro třídy, návštěvy přednášek a ateliérových kritik.

Image

Nad úrovní terénu se nachází rozsáhlý „podkrovní“ prostor pro 650 míst, který tvoří jádro programu budovy. Studia jsou obklopena řadou vyhrazených kritických prostorů.

Tým použil skleněné stěny pro mechanickou místnost, která umožňuje pozorování mechanických systémů a slouží jako výukový nástroj.

Image

Zařízení má sálavé podlahové vytápění a geoexchange systém, který využívá studny pro vytápění a chlazení budovy. Zelená střecha o rozloze 7 400 čtverečních stop (780 metrů čtverečních) pomáhá spravovat odtok dešťové vody.

Image