Anonim
Image

Min Den obléká Nebraska divadlo v povětrnostní oceli a prutu

Toto umělecké centrum je součástí komplexu pro víceúčelové použití vytvořeného americkým studiem Min | Den pro rozvíjející se uměleckou čtvrť v blízkosti centra města Omaha.

Projekt byl postaven na mírně svažitém místě, které dříve tvořilo parkoviště. "Tři související projekty sdílejí integrovaný blok blokující transformaci vztahu kulturních zařízení a veřejného a soukromého prostoru k kolektivnímu urbanismu, " uvedl Min | Day, studio s kancelářemi v Omaha a San Franciscu.

Image

Projekt se skládá z nízkopodlažního divadla Blue Barn, čtyřpodlažní smíšené budovy s názvem Boxcar 10 a malého veřejného parku s názvem Green in the City. Paleta materiálu zahrnuje předrezivěnou ocel, proužky výztuže a šedý kovový obklad.

Image

„Přestože jsou projekty určeny pro samostatné majitele, sdílejí společný jazyk a jednotnou strategii stránek, “ uvedlo studio. „Tyto kombinované budovy a krajiny považujeme za jeden velký projekt se společným cílem - oživit lokalitu a okolí prostřednictvím inovativního programování.“

Umělecké centrum s výkonem 13 000 čtverečních stop (1 208 čtverečních metrů) bylo uvedeno do provozu společností Blue Barn, nezisková divadelní společnost založená v 80. letech. Architekti byli pověřeni vytvořením místa, které by sloužilo rostoucímu publiku a splňovalo sofistikované technické požadavky při zprostředkování experimentálního ducha klienta.

Image

„Výzvou bylo navrhnout novou budovu, která zvýšila kapacitu společnosti a zároveň zachovala její vytrvalost a étos riskování, “ uvedla firma.

Architekti oblékli budovu z ocelových panelů odolných vůči povětrnostním vlivům, které byly pokryty tenkými proužky výztuže. Fasády, osvětlené osvětlením, vyzařují ve večerních hodinách zlatou záři.

Skládaná střecha pokrývá budovu a rozprostírá se na jedné straně směrem ven a vytváří vstupní baldachýn. Návštěvníci vstupují do vstupní haly s dřevěnými podlahami a stěnovými panely a odkrytým stropem, který je namalován modře.

Vstupní vestibul z leštěné cihly vytvořil sochař Michael Morgan z Philadelphie, jeden z několika umělců pověřený výrobou funkčních kusů pro budovu.

Image

Ve středu zařízení je 96-sedadlo hlediště s jevištěm 93 metrů čtverečních.

Design je reinterpretací divadla blackbox, které obvykle obsahuje černé stěny, rekonfigurovatelné sezení a rovnou podlahu. Divadlo Blue Barn, které je černé barvy, má pevné sezení a systém akustické stěny z texturovaného dřeva.

Image

V zadní části jeviště lze otevřít velkou přepážku, která umožňuje přístup do vnějšího prostoru pro představení a do parku. "Tato pohyblivá zeď umožňuje chráněnému prostoru divadla - obvykle skrytému z venku - spojit se s realitou města venku, " uvedla firma.

K divadlu přiléhá Boxcar 10, čtyřpodlažní budova smíšeného využití o celkové rozloze 929 metrů čtverečních. Budova s ​​podporou místního vývojáře má posílit uměleckou povahu sousedství a poskytnout tolik potřebné bydlení.

Na rozdíl od nízko položeného divadla je budova tvořena třípodlažní krabicí oděnou z tmavého kovu, která se mírně překonává nad úrovní terénu a je vystavena povětrnostní oceli. V přízemí se nachází restaurace, zatímco ve vyšších patrech je byt v podkroví.

Jednotky o rozloze 1 400 čtverečních stop (130 metrů čtverečních) zahrnují ložnici, otevřený obývací a jídelní kout a balkon s jasně červenými a oranžovými stěnami - barvu určenou k oživení černé skříňky.

Image

Mezi divadlem a budovou se smíšeným využitím se nachází „infrastrukturní bar“, který slouží oběma budovám a obsahuje transformátory, sklápěče a akumulační nádrže na dešťovou vodu, které budou použity k zavlažování a čištění tvrdých povrchů.

„Tento přístup slouží k širšímu účelu demonstrace inteligentního a odpovědného plánování městských prostor s nadějí, že inspiruje budoucí projekty ve městě, “ uvedla firma.