Anonim
Image

Filipínská nemocnice navržená CAZA sloužila jako model pro venkovskou zdravotní péči

New York firma CAZA představila design pro nemocniční a traumatické centrum v populárním plážovém městě na Filipínách, které bude obsahovat kamenné obklady, zelenající se nádvoří a osvětlené vnitřní prostory.

Zdravotnické zařízení bude vybudováno v pobřežní komunitě Baler s přibližně 39 500 obyvateli, kde se také natáčel film Apokalypsa Now 1979.

Zdravotní středisko je obklopeno horami a tropickou flórou a bude sloužit rostoucí populaci v této oblasti a mnoha turistům, kteří navštíví region, včetně surfaři přitahováni k masivním vlnám Baler Bay.

Image

Budova s ​​názvem Ospital Pacifica de Juan a Juana Angara je pojmenována po senátorovi, který pomáhá financovat projekt.

"Bude to první kombinované centrum pro všeobecnou nemocnici a trauma v zemi a výrazně zlepší lékařskou podporu této odlehlé oblasti na Filipínách, " uvedla CAZA nebo Carlos Arnaiz Architects, Brooklynská firma se sídlem v Bogoté, Kolumbie; Lima, Peru; a Manila, Filipíny.

Image

"Návrh představuje jak pragmatické, tak futuristické řešení problému takového specializovaného a náročného programu."

Budova, která bude postavena z prefabrikovaných komponent, má sloužit jako model zdravotnických zařízení ve venkovském prostředí.

„Jeho kontextový design lze přizpůsobit dalším prostředím prostřednictvím přizpůsobené vnější přítomnosti a veřejných prostorů, které reagují na specifické místní podmínky, “ uvedli architekti.

Centrum bude zahrnovat 6 120 metrů čtverečních a bude obsahovat operační sály, porodnice, zobrazovací oblast, kapli a kavárnu. Exteriér bude potažen šedým kamenem a perforovaným bílým materiálem.

V půdorysu ve tvaru písmene L se bude zařízení skládat z dlouhého baru spojeného krytým chodníkem se sochařským dílem s kaplí. Stěny opláštěné kamenem udrží části střechy.

Image

Dostatek zasklení zapadne do přirozeného světla, zatímco hluboké převisy zmírní sluneční zisk a zastíní portikus, který obepíná obvod budovy.

Série zahradních nádvoří nabídne pacientům „terapeutickou přítomnost přírody“.

Zařízení je navrženo tak, aby ubytovalo 75 pacientů denně, a bude obsahovat vnitřní prostory, které lze rekonfigurovat.

Image

„Architektura, prostor a program jsou plánovány kolem mřížky po devíti až devíti metrech, která pojme pokojový modul tři po třech metrech, což poskytuje flexibilitu při vytváření různých různých uspořádání pro pacienty a vyšetřovací místnosti, “ firma vysvětlila.

Centrální páteř bude účinně obíhat personál a zdravotnické potřeby z traumatového centra do všeobecné nemocnice.