Anonim
Image

Apartmány EFFEKT v Thurøhusu mají strukturované cihlové fasády a rozloženou střechu

Dánské studio EFFEKT dokončilo v Kodani zděný bytový dům se zúženým profilem, který odráží tvar střechy sousedního kostela.

Komplex Thurøhus se nachází v historické čtvrti dánského hlavního města Frederiksberg. Projekt navrhl EFFEKT pro bývalý průmyslový pozemek na ulici lemované stromy zvané Thurøvej.

Image

Thurøhusovu stupnici a materiály informují vícepodlažní cihlové budovy v této oblasti, které tvoří bloky často obklopující polosoukromé nádvoří nebo zahrady.

Sousední kostel Godthåbskirken byl také vlivem na budovu, která byla dána svahu dolů, aby odrážel tvar věže.

„Thurøhus je reinterpretace typického obvodového bloku Frederiksberg, “ prohlásil EFFEKT, „odkazující na existující historické okolí v materiálech a detailech, ale zároveň nabízí novou interpretaci a omlazení typologie.“

Image

Výška a hloubka bytového domu ve tvaru písmene L odráží rozměry ostatních budov na ulici.

Jeho čelní výška je mírně posunuta dozadu, aby se vytvořil prostor pro úzkou zahradu, která změkčuje oddělení mezi veřejnými a soukromými oblastmi.

Image

Střecha v přední části bloku je rozdělena do tří strmých úhlů, které pomáhají snižovat celkovou hmotnost konstrukce a umožňují umístění různých typů bytů.

Image

„Budova vytváří novou architektonickou identitu, která interaguje jak s fasádním rytmem měšťanských domů, tak s výrazným objemem kostela, “ dodali architekti.

Obklad z červených cihel vytváří konzistentní estetiku, která odpovídá okolnímu uličnímu panoramatu.

Image

Hlavní štítový konec a strany stupňovitých střešních úseků jsou vyčnívající z nosných cihel, které těmto povrchům dodávají texturní zájem.

Jednoduché kovové balkony konzolové z fasád nebo protínající se strmě šikmou střechou.

Image

Dlážděné nádvoří v zadní části budovy poskytuje izolovaný venkovní prostor obsahující předzvětralé ocelové květináče. Stejný materiál se používá ve formě ok pro hlavní vchod.

Image

Vnitřně mají apartmány bledé dřevěné podlahy, bílé stěny a vestavěnou skříňku, které zvyšují jasný a prostorný dojem z pokojů.

Tento pocit otevřenosti je umocněn v bytech, které zaujímají horní podlaží, kde pokoje s dvojitou výškou zahrnují mezipatra a střešní okna integrovaná do sklonených stropů.

Image