Anonim
Image

Kolonády rám krajinářské nádvoří na buddhistickém ústupu ve venkovské Anglii

Toto buddhistické útočiště architektů Walters & Cohen Architects představuje shluk šikmých střech uspořádaných kolem klidných nádvoří v anglickém venkově.

Image

Vajrasana Buddhist Retreat Center se nachází v místě bývalé farmy v Suffolku a je provozováno Londýnským buddhistickým centrem (LBC), které udělilo projekt Walters & Cohen Architects po soutěži v roce 2013.

Image

Londýnské studio mělo za úkol renovovat stávající statek z 19. století, kromě zvýšení kapacity ústupu z 34 na 60, zlepšit dostupnost a zavést nová zařízení včetně svatyně.

Image

Firma vyvinula svůj návrh na základě principů buddhismu. Návrh byl informován zejména zásadou „co nejmenšího poškození“, a proto se snaží minimalizovat svůj dopad na své okolí a zároveň vytvořit přiměřeně omezené a citlivé prostředí.

Image

Nové centrum zabírá stopu zbořených přístaveb a používá jednoduché materiály a formy k vytvoření pared-back estetiky, která podporuje duchovní aktivity probíhající na místě.

Image

„Museli jsme tvrdě pracovat, abychom našli ten správný architektonický jazyk; duchovní, nezbytný, zbavený všeho zbytečného a hluboce zakořeněných na jeho místě, “ řekl spoluzakladatel studia Cindy Walters.

Projekt zahrnoval renovaci budovy statku tak, aby byla vhodná pro použití jako hlavní sídlo štábu, a nahrazení starých stodol a přístřešků ubytováním a prostory pro meditaci.

Image

Budovy jsou rozmístěny kolem řady nádvoří propojených krajinářskými zahradami a cestami. Největší z nich jsou lemovány strukturami, které obsahují místnosti pro hosty, obývací a jídelní prostory.

Společná zařízení jsou umístěna v dlouhém sedlovém bloku rozšiřujícím délku nádvoří na jedné straně, zatímco ložnice jsou umístěny na dvou dalších stranách náměstí v luscích, které mají jednotlivé šikmé střechy.

Image

Překližky a malované zdivo tvoří základ surové a minimální materiálové palety používané v obytných oblastech. Šikmé stropy zvyšují prostorný dojem z těchto řídce zařízených prostor.

Image

Kolonádové chodníky spojující různé struktury a nádvoří s výhledem na okolní krajinu a vnitřní zahrady, vyvinuté ve spolupráci s krajinnými architekty BHSLA.

Image

Z komunálního nádvoří Sangha lze vidět klidné a kontemplativní prostory nádvoří Stupa a Akshobhya velkými otvory a perforacemi v tmavých cihlových zdech.

Stupa byla navržena členy LBC a je vyrobena z portugalského vápence. Symbolická struktura má hladké, sochařské povrchy určené ke změně vzhledu, když se světlo mění po celý den.

Image

Dvoupodlažní blok obsahuje svatyni, ve které cihla použitá externě také tvoří vnitřní stěny. Vytváří se tak prostředí, které se neodvádí od velké sochy Buddhy.