Anonim
Image

Jeanne Dekkers Architectuur převádí tradiční holandskou farmu na moderní dům a studio

Architekt Jeanne Dekkers zrekonstruoval a rozšířil zděný statek v holandské vesnici Banholt a přidal současné přírůstky obložené vodorovnými smrkovými lištami, které obklopují dlážděné nádvoří.

Image

Dekkers se sídlem v Delftu byl pověřen přeměnou tradiční farmy na dům se studiem, výstavní síní, ubytováním pro dovolenou a carportem.

Tato nemovitost se nachází na okraji vesnice v zemědělském regionu Limburg a původně měla půdorys ve tvaru písmene L lemující okraje nádvoří.

Přeměna bývalé haly na studio, které sousedí s novým přístavem, vytváří uzavřenější uspořádání, které připomíná typické uspořádání farem v regionu.

Image

„Všechny funkce jsou uzavřeny na nově vytvořeném nádvoří, “ řekla prohlášení Jeanne Dekkers Architectuur. "Toto nové srdce se stalo nezbytnou součástí vnitřní zkušenosti celého komplexu."

Horizontální dřevěné obklady aplikované na ateliér a garáže je označují jako moderní doplňky, odlišné od robustních cihel stávajících konstrukcí.

Na samotném nádvoří jsou úseky kamenných valounů proplétaných tmavými betonovými deskami, které tvoří schody a květináče obsahující původní druhy.

Změna výšky přes nádvoří je zvýrazněna proudem vody podél kanálu, který klesá z vysazené úrovně do dlážděné podlahy a pak nálevky do kruhového rybníka.

Jedna část staré farmy, která byla dříve používána jako stáj, byla přeměněna na hlavní obytný prostor a kancelář.

Velká okna z dřevěného rámu iroko vložená do fasád zaplavují interiér přirozeným světlem. Tyto otvory se spojují s vnější dřevěnou podlahou a lze je skrýt tažením přes perforované kovové rolety.

Volně stojící objem z nerezové oceli vložený do jádra obytného prostoru obsahuje kuchyň, koupelnu, toaletu a úložný prostor. Jeho lesklé povrchy poskytují moderní kontrast ke starým dřevěným krovům, které zůstávají viditelné vysoko nad nimi.

Dvojice točitých dřevěných schodišť stoupá ze země do prvního patra, kde prázdnota s výhledem na jídelní část níže vytváří vizuální spojení mezi dvěma úrovněmi.

Starý přístřešek sousedící s opačným koncem domu nyní pojme smrkové studio, které lze využít k výstavám a schůzkám.

V jednoduchém prostoru je kruhový světlík vytesaný do jeho stropu a prosklený povrch s dvojitou výškou, který obsahuje dveře a okna s výhledem na nádvoří.

Image