Anonim
Image

Appareil Architecture spojuje dva Montrealské byty a vytváří dům s propadlým obývacím pokojem

Montrealská firma Appareil Architecture spojila dvě obydlí ve městě, která zahrnovala odstranění stěn, které přinesly přirozenější světlo a vytvoření nového propadlého salonu.

Image

Protože renovace spojuje dvě dříve oddělené jednotky, bylo zapotřebí k rozdělení prostoru méně stěn. To znamenalo, že architektura Appareil mohla vytvořit velkorysejší obytné prostory.

Nové rozvržení s otevřeným půdorysem využívá stávající světlík a pomáhá tak přinést přirozené světlo do spodního i horního patra.

Image

„V horním patře je nyní otevřený a prostorný mezipatro, kde skleněné příčky navazují vizuální spojení s přízemím, “ vysvětluje studio.

Image

Namísto oddílů použili architekti dělené úrovně, aby pomohli vytvořit přirozené rozdělení v domácnosti. Výsledkem byl zapuštěný salonek ve středu přízemí.

"Obývací pokoj, který se nachází ve středu přízemí, byl potopen asi 16 centimetrů (40 centimetrů) ve srovnání se zbytkem hlavního patra, což danému prostoru dodalo určitý rám a příjemný pocit, " uvedl tým.

Image

Kuchyň a jídelní prostory jsou umístěny za propadlým obývacím pokojem a vedou na palubu vzadu.

„Velké zadní posuvné dveře a okna byly přidány v zadní části domu, kde se nachází kuchyň a jídelna, nabízející pěkný výhled venku, “ uvedla firma.

Image

Schodiště je vyrobeno z popela z provincie Québec, což ukazuje, že architekti preferují materiály z místních zdrojů.

To vede až do ložnic v prvním patře.

Recyklované černé cihly byly vybrány pro přední fasádu domu a diskrétně zapadly do okolního kontextu. Na zadní straně architekti používali bílý cedr, udržitelný materiál, který je časem nastaven na šedou patinu.

Leštěné betonové podlahy poskytují domu tepelnou hmotu. Během tvrdých zim v Montrealu se hromadí teplo, které je v domě zadržováno.

Image