Anonim
Image

Quadrangle Architects transformuje zděný sklad v Torontu na kreativní pracovní prostory

Kanadská firma Quadrangle Architects transformovala cihlovou budovu z 19. století, která kdysi sloužila k ukládání vína do pracovního prostoru pro designéry, umělce a technické společnosti.

Budova o rozloze 43 000 čtverečních metrů (3 995 metrů čtverečních), pojmenovaná 60 Atlantic Avenue, se nachází v Torontoské čtvrti Liberty Village, v bývalé průmyslové oblasti, v níž nyní sídlí mladí profesionálové a podniky v kreativním sektoru.

Budova ve tvaru písmene L byla postavena v roce 1898 jako sklad vína, později se však stala skladovacím zařízením obchodního domu. V 90. letech byla přeměněna na umělecká studia.

„Po století renovací byl exteriér v drsném stavu, interiér byl přeplněný a spletitý a budova vypadala jako břidlice pro demolici, “ řekl Quadrangle Architects, firma se sídlem v Torontu založená v roce 1986.

Image

Projekt zahrnoval úplnou rekonstrukci budovy a její přeměnu na kancelářské a obchodní prostory.

Tým začal tím, že odstranil prvky, které byly přidány v průběhu let, a vrátil budovu do původního stavu.

Image

Tým poté přidal objem oběhu z oceli a skla Corten, jehož cílem je „ctít průmyslovou lidovou oblast“. Nový objem, postavený na boku budovy, zlepšuje průtok a sjednocuje různé podlahy.

Tým také vytvořil nový venkovní, zapuštěný dvůr, který je přístupný z existujícího suterénu. Spodní úroveň je nyní světlý a otevřený prostor, který může být obsazen restaurací a pivní zahrádkou.

Image

Nová konstrukce je označena šedou cihlou, která kontrastuje s existující buffovou cihlou.

„Aktualizovaný design a materiály vizuálně ilustrují historii budovy, “ uvedlo studio.

Image

Studio a kancelářské prostory zaujímají horní podlaží, orámované původními cihlovými zdmi a těžkými dřevěnými trámy. Díky vysokým stropům, otevřeným podlahám a velkorysým oknům jsou pracovní prostory „ideální pro nájemníky z kreativního a technologického průmyslu“.

Image

Do projektu byly zahrnuty umělecké prvky.

Tým na jižní fasádě namaloval nadmořskou velikost „60“ - adresu budovy, aby upozornil na zařízení a zvýšil přítomnost značky. Uvnitř mají nástěnné panely historickou mapu okolí.

Image