Anonim
Image

Studia Octopi's Slot House s patio zahradou spojují extra vysoká okna

Studio Octopi zrekonstruovalo řadový dům v severním Londýně a přidalo k němu přístavbu s třípatrovým oknem a otočnými dveřmi s vysokým patrem.

Před zásahem Studio Octopi byl viktoriánský majetek v 80. letech 20. století podroben rozsáhlé revizi, která nedokázala vyřešit nedostatek vnitřní soudržnosti a stísněný pocit obytných prostor.

Architekti, jejichž předešlé londýnské projekty zahrnují překližku lemovanou půdní vestavbu a příčku z cihel a skla v celé šířce do domu z 19. století, byli pověřeni renovací a rozšířením domu za vytvoření velkorysejších prostor.

Mezi hlavní změny patřilo zavedení 10 metrů vysoké skleněné výplně mezi sousedním objektem a rekonfigurovaným křídlem skříně.

Rozšíření pojme jídelní prostor s dvojitou výškou v suterénu a hlavní apartmá v prvním patře. Prázdnou místnost vyčnívající z jídelny má výhled do salonku lemovaného skleněnou balustrádou v přízemí.

„Kuchyň a jídelna byla předána do jednoho patra jako perfektní rodinný prostor, ale také zábavná oblast, “ řekl ředitel Studia Octopi James Lowe. „Spojení s dokonale tvarovanou terasou na zahradě poskytuje tomuto prostoru široké využití a flexibilitu.“

Image

Skleněný povrch, který rozšiřuje celou výšku nového přírůstku, obsahuje dvojici oken s křídly s minimálním rámem, které zlepšují spojení s venkovními prostory. Na úrovni suterénu je možné okno zvednout a vytvořit otvor, který vede přímo na terasu.

Image

Podle Loweho, přesné tolerance, které musely být dosaženy, aby okna a dveře fungovaly správně, vyžadovaly úzkou spolupráci se stavebním inženýrem a výrobcem během procesu navrhování.

Image

Betonová podlaha pokračuje zevnitř ven a vytváří plynulý přechod mezi obytnými místnostmi a zahradou, které jsou také spojeny 6, 3 metrů vysokými otočnými skleněnými dveřmi.

Image

"Výzvou bylo svázat všechny úrovně dohromady, " dodal Lowe, "čehož dosáhlo vertikální zasklení a velké otočné dveře a okna v křídle skříně, vyrovnávající otvory v zadní výšce."

Zelená zeď lemující dvoustranný prostor na terase poskytuje domu zahradu, aniž by se zmenšila venkovní zábavní plocha.

Image

Křídlo skříně bylo rozšířeno v cihel, aby odpovídalo sousedním budovám. Jeho zvětšené rozměry umožnily zvýšení výšek stropů v horních patrech a zlepšily tak dříve stísněné místnosti.

Schodiště stoupá po jedné straně domu a má otevřené dřevěné schody, které udržují tok světla a pocit otevřenosti.

Komplexní protipožární strategie pro celý dům byla vyvinuta tak, aby vyhovovala předpisům, které by obvykle vyžadovaly uzavření schodů.

Image