Anonim
Image

MW Works aktualizuje moderní dům z poloviny století v sousedství u jezera Seattle

Americké studio MW Works srazilo zdi a přidalo zasklení v domovu Seattle v šedesátých letech, aby vytvořilo otevřenější rozvržení a posílilo spojení mezi vnitřkem a ven.

Moderní Laurelhurstova rezidence v polovině století byla původně navržena v roce 1961 pozdním architektem Seattlu Ibsenem Nelsenem.

Vícepodlažní obydlí ze dřeva, betonu, kamene a skla se nachází v městské části Laurelhurst, jezerní čtvrti s mnoha špičkovými domy.

Image

Rezidence 4 800 čtverečních stop (446 čtverečních stop) byla zakoupena mladým párem se dvěma dětmi, které ji chtěly renovovat, aby vyhovovaly jejich životnímu stylu.

„Uspořádání domu bylo velmi dobře zváženo, ale charakter a tok mezi prostory nebyl vhodný pro každodenní vzorce nových majitelů, “ řekl místní studio MW Works, založené v roce 2007. „Úkolem designu bylo renovovat dům a respektovat jeho duši a prodloužit jeho životnost. “

Image

Jedním z hlavních cílů bylo vytvořit silnější propojení mezi interiérem a exteriérem. V reakci na to se tým zaměřil na posílení zahradního nádvoří - ústřední rys domu, který byl viditelný především z obývacího pokoje.

Image

Tým přidal další otvory kolem nádvoří a propojil je s vchodem do domu, oběhovými cestami a neformálními prostory. Okna s jedním oknem byla nahrazena delšími otvory, které se táhnou od podlahy ke stropu.

"Pečlivé přehodnocení otvorů obklopujících tento prostor ho změnilo jako klidný organizační prvek domu, " uvedl tým.

Image

Studio také znovu vytvořilo kuchyň, která byla dříve zděná z jídelny a izolována od ostatních obytných zón. Díky omezeným konstrukčním úpravám byl tým schopen otevřít kuchyň a zajistit plynulý přechod do jídelny a obývacího pokoje i do dvora.

Image

„Posuvné skleněné dveře rozšiřují aktivity rodiny na novou palubu a terasu, rámují výhledy na vodní cestu, stadion Husky a olympijské hory za nimi, “ uvedla firma.

Tým také znovu obložil krb suchým vápencem a opravil vstupní vestibul, který nahradil pevné stěny sklem, aby bylo možné výhledy ven.

Image

Klenutý strop v jídelně byl odstraněn za účelem vytvoření střešní paluby z hlavní ložnice. V nižší úrovni domu tým odhalil existující základovou zeď, která vede do malé vinárny.

Image

Projekt také znamenal modernizaci izolace a přidání vysoce účinného sálavého podlahového vytápění. Tato opatření umožnila odstranění nízkých stropů a potrubí a výrazně snížila spotřebu energie v domácnosti.

Image