Anonim
Image

Diagonální sloupy vytvářejí nepravidelná okna pro sportovní halu od společnosti Schemaa

A + Awards: úhlová polykarbonátová okna vytvářejí tessellating tvary na fasádě tohoto gymnázia ve francouzském regionu Champagné, vítězem letošních Awards Awards.

Image

Francouzské architektonické studio Schemaa navrhlo Multisports Hall Nathalie Mauclair jako rozšíření tělocvičny Jean Rondeau a vytvořilo větší zařízení pro místní školy a sportovní kluby.

Architekti chtěli vyrovnat se výšce stávajícího sportovního centra, ale nabídli kontrast s jeho sedlovou střechou, která je zakončena vyčnívající komínovou formou. Nová tělocvična má naopak plochou střechu.

Dřevěné sloupy podpírající střechu jsou umístěny šikmo a ponechány exponované přes vnitřní i vnější povrch.

Sloupy jsou potaženy černým vlnitým kovem. Z dálky vypadají jako čáry nakreslené mezi starou a novou strukturou.

K vytvoření těchto sloupů použili architekti lepené vrstvené dřevo, což je druh umělého dřeva vytvořený vrstvením více plátků dřeva a jejich slepením.

Image

Na vnější straně jsou polykarbonátová okna zakončena matnou úpravou proti oslnění, takže během dne odrážejí různé odstíny světla.

Na severní straně budovy tyto panely vytvářejí rozptýlený světelný zdroj a zajišťují soukromí sportovců uvnitř.

Image

Čiré zasklení tvoří spodní fasádu s výhledem na sportovní hřiště, zatímco jižní strana je neprůhledná, aby se zabránilo přílišnému oslnění.

Na východní straně má hala velký okenní rám s výhledem na novou střešní terasu - venkovní setkávací prostor mezi oběma tělocvičnami. Zde architekti také přidali řadu osázených ploch.

Image

Dřevěná konstrukce je ponechána holá a matná uvnitř sportovní haly, aby se vytvořilo teplé tónované prostředí. To je kompenzováno postříkání jasně žluté barvy - kývnutí na bloky barev na vnější straně stávající tělocvičny.

Image

Hala Nathalie Mauclair Multisports Hall získala jednu z cen v kategorii Hospitality + Sport na soutěžích A + Awards 2016.