Anonim
Image

Cun-Design přeměňuje pekingský dům na filmové studio s povětrnostními ocelovými a skleněnými nástavci

Čínská firma Cun-Design změnila typický příměstský dům v Pekingu na filmové produkční studio s prosklenými a zrezivělými ocelovými nástavci.

Společnost Cun-Design byla požádána, aby dohlížela na renovaci stávajícího majetku v čínské čtvrti Tongzhou a vytvořila nový pracovní prostor pro Blue Moon Films.

Samostatně stojící dům na břehu řeky Wen-Yu na východě města byl postaven až v 90. letech 20. století, ale již upadl do stavu nouze.

Architekti si uvědomili, že fasády a konstrukční rámec domu je možné zachovat a přizpůsobit, ale snažili se zcela proměnit stísněný interiér tak, aby byl modernější.

"Náš první dojem na tento dům je, že není v souladu s dnešními lidmi a jejich životním stylem, " řekl Cun-Design. "Během rekonstrukce jsme si zachovali původní strukturu a vytvořili v projektu kontrastní hranici mezi starou a novou."

Rekonstrukce začala odstraněním všech nestrukturálních vnitřních stěn, což mělo za následek otevřenější a pružnější prostory. Dveře a okna byla také odstraněna, aby se v celé budově vytvořil nepřetržitý oběh.

„Věříme, že„ prázdný “prostor není prázdný a postrádá charakter, “ uvedli architekti. "Naopak, umožňuje nám to ilustrovat tento prostor pravdivěji a jasněji a vyhnout se tomu, abychom získali prostor s nepotřebnými konstrukčními prvky."

Jedním z klíčových aspektů návrhu bylo posílení spojení mezi interiérem a exteriérem. Toho je dosaženo přidáním nových rozšíření, včetně proskleného objemu, který se ovine kolem boku a zadní části budovy.

Předu zvětralé ocelové prodloužení vpředu funguje jako krytá veranda obsahující hlavní vchod. To vede do salonu se stoly a sezením na jedné straně.

Na druhé straně vchodu vytváří odkrytá trhlina v původní cihlové zdi otvor, který vede k chodbě vedoucí k zadní části budovy.

Obložení chodby je kontemplativní čtecí prostor zabalený do obrazovky tvořené dřevěnými latami a obloženými plasty, která umožňuje dovnitř proniknout rozptýlené světlo a výhled do zahrady.

Původní schody domu byly odstraněny a nahrazeny novým schodištěm umístěným uvnitř skleněné krabice, která vyčnívá ze strany budovy.

Dvojitá výška prázdného prostoru, který obsahuje schodiště, je zcela lemována zasklením, které vyplňuje prostor denním světlem a vytváří silné vizuální spojení se zahradou.

Schody stoupají do haly v prvním patře s dveřmi na jedné straně vedoucími do kanceláře ředitelů. Přímo před klenutým otvorem v jedné z původních cihlových zdí je skleněný most, který prochází další prázdnotou před dosažením centrálního přistání.

Kanceláře s otevřeným plánem na této úrovni se dívají směrem k sousedním stromům a jsou odděleny od toalety dřevěnou obrazovkou pokrytou klapkami filmařů.

Původní stavební konstrukce budovy je patrná zejména v koupelnách, kde velké otvory umožňují umyvadla umístěná na dřevěném soklu. Zrcátka umístěná za dřezy zvýrazňují dutiny vytesané do cihel a betonových povrchů.