Anonim
Image

Bazén s proskleným dnem od NOA vychází z alpského hotelu

Prosklený panel v základně tohoto konzolového bazénu architektonickým ateliérem NOA poskytuje koupajícím dramatický výhled na jihotyrolské Dolomity.

Image

Společnost NOA vytvořila 25 metrů dlouhý bazén pro hotel Hubertus, rekreační středisko pro lyžaře a turisty v italské provincii Jižní Tyrolsko. Nachází se na úpatí hory Kronplatz s působivým výhledem na okolní Dolomity - pohoří, které je součástí Alp.

Image

Obdélníkový objekt, který se rozprostírá 17 metrů od přední části hotelu, je zvýšen 12 metrů nad zemí kmeny domorodých modřínů zbavených kůry.

Bazén je umístěn ve větší struktuře a má mírně vyvýšené strany spíše než bariéru, která by znemožňovala výhledy, zatímco na přední straně je úhlová skleněná stěna. Zasklený otvor ve spodní části konstrukce má za cíl nabídnout relaxujícím turistům pocit plovoucí.

Image

"Poloha bazénu, který vznáší 12 metrů nad zemí, na jeho krajní hraně, dává plavci pocit vznášející se - beztížně mezi nebem a zemí, " uvedli architekti. "Tento dojem ještě umocňuje skleněná přední strana a prosklené okno na dně bazénu."

Image

Panely z tmavošedého kamene pokrývají vnitřní i vnější část struktury a mají se podobat barvě okolních hor.

"Skryté okraje bazénu, udržované v antracitově zbarveném kameni, ruší mezeru mezi bazénem a krajinou, vytvářejí dojem, že voda teče do ničeho, mizí mezi bazénem a krajinou, " uvedlo studio.

Image

Je to jeden z řady extrémních návrhů pro koupající se, včetně bazénu, který sahá od mrakodrapu, jiný, který vyčnívá přes údolí a strukturu s dna připomínající akvárium.

Plavecký bazén je součástí zakřiveného rozšíření stávajícího hotelu Hubertus. Aby se sjednotil vzhled nové i staré struktury, tým zakryl exteriér šikmými kmeny stromů, které také fungují jako sluneční clony, děličky místnosti a chrániče deště.

Budova je končena půlkruhovými balkony s perforovanými kovovými balustrády.

„Multifunkční fasádní prvky odklíněných modřínových kmenů vytvářejí optické spojení mezi existujícími a novými, udržujíce homogenní vzhled projektu, “ vysvětlili architekti.

Image

Prodloužení zahrnuje fitness a relaxační místnost s dlouhými okny a prosklená střecha s řídce rozloženými dřevěnými trámy. K dispozici je 16 apartmánů s nábytkem ve stylu chaty včetně kamen a dřevěných příček a podlah.

Image