Anonim

Edouard François vytváří bytový dům pokrytý rostlinami, který rozptyluje semena napříč Paříží

Exteriér této zelené bytové věže v Paříži vyrůstají rostliny, které navrhla místní firma Maison Edouard François k šíření semen po celém městě.

Maison Edouard François navrhl věž biologické rozmanitosti M6B2, aby ukázal, že výškové struktury lze použít k vytvoření ekologicky šetrných měst se spoustou rostlin a živočichů.

Tým, který využil výjimky z omezení výšky 37 metrů v Paříži, vytvořil 50 metrů vysokou budovu, která se tyčí nad svými sousedy na řece Gauche na jižním břehu řeky Seiny.

V návaznosti na předchozí průzkumy architektury pokryté rostlinami vytvořil tým fasádu s dvojitou kůží pro 16-podlažní věž. Vnější vrstva je tvořena síťovinou z nerezové oceli, která funguje jako horolezecký rám pro rostliny, takže když fouká vítr, jejich semena se rozšíří po městě.

„Ve Francii se zdá, že„ vesnický “urbanismus neúnavně vzdoruje svislému městu, aniž by skutečně zvažoval jeho potenciál, “ uvedlo studio. "Jedním z cílů našeho projektu je potlačit tato váhání."

"Naše věž pokrytá rostlinami z divokých přírodních oblastí je nástrojem pro setí: umožňuje větru šířit čistokrevná semena třídy 1 do městského prostředí."

Vnitřní fasáda je pokryta recyklovatelnými zelenými titanovými panely, které se třpytí, když na něj slunce dopadne, takže se věž stává majákem. Jeho zelené zbarvení má připomínat mech.

„Její titanové opláštění vytváří moaré vzory, které mu dodávají jemný, proměnlivý charakter, “ vysvětluje studio. „Věž tedy není jen nástrojem pro rozvoj sousedství, ale také nástrojem pro rozvoj ve větším měřítku, protože destiluje zelenou auru do pařížského panoráma města.“

Image

Síť se rozprostírá nahoru a přes střechu budovy pokrývající zahradu nahoře. Balkony mezi dvěma fasádami zabalí celou budovu a vytvoří zakřivený obrys.

Betonové sloupy podporují strukturu a zvyšují ji tak, aby vytvořily vchod ve dvojité výšce. Je obklopen zasklením, které umožňuje dostatek přirozeného světla, zatímco úhlový modrý panel namontovaný na stropu odráží interiéry.

Uvnitř schodiště a chodby jsou vystaveny betonové vyrovnání barevným lakováním a osvětlením.

Věž je součástí komplexu složeného ze tří dalších menších obytných budov, školky a obchodního centra, mezi nimiž je veřejná zahrada. Jsou obloženy tmavšími kovovými fasádami včetně panelů a oblých šindelů a mají střešní zahrady.