Anonim
Image

Zrcadla odrážejí klenuté otvory a schody uvnitř dřevěné hlediště od Pendy

Penda vytvořila toto hlediště pekingského uměleckého muzea v dřevěné krabici s klenutými otvory a zrcadly, které odrážejí nekonečné iterace zakřivených výřezů.

Pekingská a vídeňská společnost Penda navrhla Hongkun Art Auditorium, aby uspořádala přednášky, čtení, výstavy a prodej umění. Nachází se na okraji města, vedle muzea výtvarného umění Hongkun, které studio dokončilo v roce 2013.

Image

V muzeu je řada oblouků a pultových oblouků, motiv, který chtěl Penda v nové budově pokračovat. Studio ale také chtělo, aby se návštěvníci hlediště cítili, jako by byli uvnitř uměleckého díla.

Image

Jako východisko vzali surrealistická díla grafika MC Eschera a malíře Salvador Dalí a vytvořili dezorientující prostor, kde se zakřivené otvory odrážejí v zrcadlených stěnách.

„Reflexní krajina, inspirovaná uměleckými díly Daliho a Eschera, vytváří zkreslenou a zdeformovanou realitu a spojuje návštěvníka s uměním přímým a interaktivním způsobem, “ uvedli architekti. "Spíše než při pohledu na umělecké dílo, lidé mohou umělecké dílo zažít, aby si rozšířili svou fantazii."

„V krabici se návštěvníci ponoří do krajiny dřevěných oblouků a kruhů, které jsou zrcadleny na každé straně a na stropě, “ pokračovali.

Image

Hlediště je umístěno ve velké dřevěné krabici uprostřed budovy a má velký zakřivený vchod a po stranách řadu kruhových otvorů. Schodiště přesahující jeho šířku vede dolů na jeviště.

Image

Boky lemují zrcadla ve tvaru vzhůru nohama, zatímco stropy pokrývají panely. Ty odrážely strukturu a vytvářely iluzi tunelů a dalších schodišť.

Dřevěné světelné boxy jen z schodů a jsou navrženy pro použití jako další sedací sál.

Image

Architekti chtěli, aby hlediště zůstalo viditelné ze všech prostor v budově, která je pokryta lehkou tónovanou betonovou omítkou, která kompenzuje dřevěnou konstrukci.

„Masivní středová kostka nabízí teplý dřevěný kontrast s šedým betonem omítnutým pozadím, “ uvedli. "Dřevěná kostka je vidět ze všech prostor v budově a má kulaté výřezy pro návštěvníky, aby se dostali do hlavního přednáškového prostoru."

Image

V dolní úrovni jsou vedle hlediště dva tenké výstavní prostory, zatímco malá výklenek pod šikmou střechou je navržen jako prostor pro styk s lidmi.

Image