Anonim
Image

MW Works používá zvětralého cedru a skla k vybudování útočiště ve Washingtonu

Americká firma MW Works Architecture + Design vytvořila rekreační dům s bohatým zasklením a přírodními materiály, což mu pomohlo splynout s jeho malebným okolím.

Nachází se v severním Washingtonu, Case Inlet Retreat je uhnízděný do zalesněného svahu a je pojmenován po vodní hladině, kterou přehlíží.

Image

Západní strana bytu poskytuje rozlehlé výhledy na olympijské hory a zvuk Puget, který se spojuje s Tichým oceánem.

Kabina je navržena tak, aby vyhovovala řadě návštěvníků. "Tato rovnováha čistých linií a přírodních materiálů je vítaným útočištěm pro dvě nebo celou rodinu, " řekla MW Works Architecture + Design, malá firma v Seattlu založená v roce 2007.

Image

Horní úroveň dvoupodlažního domu se skládá ze tří protínajících se přímočarých svazků s plochými střechami a zvětralého cedrového opláštění.

Jeden svazek obsahuje hlavní ložnici, zatímco ostatní zahrnují obývací část, jídelnu a kuchyň. Obývací pokoj mírně konzolový nad svahem.

Image

Spodní patro, ve kterém je umístěna ložnice, koupelna a úložný prostor, je uzavřeno v betonových zdech a je zabudováno do areálu.

Dům o rozloze 2 200 metrů čtverečních (205 metrů čtverečních) se vyznačuje vysokými stropy a velkým zasklením, včetně několika okenních zdí. Vedoucím faktorem pro konstrukční tým bylo zajištění silného spojení s přírodním prostředím.

Image

Návštěvníci vstupují skrz tlumené přední dveře v horní úrovni, které vedou do kuchyně.

Ipe dřevěné podlahy v kuchyni sahá až do prostorné paluby, s posuvnými skleněnými dveřmi, které posilují plynulý přechod mezi vnitřkem a ven. Kovové schodiště spojuje terasu se střešní terasou.

Image

Otevřená jídelní a obývací část nabízí moderní výzdobu a rozsáhlý výhled na malebnou krajinu. V hlavní koupelně má jediný velký otvor „dát uživatelům rituál koupání v lese“.

V celém domě architekti používali omezenou paletu materiálů ze dřeva, betonu a kovu. Účelem vysokých stropů je navodit pocit „posezení venku uprostřed stromů“, uvedlo studio.

Image