Anonim
Image

Věže pokryté žaluziemi poskytují výhled na moře na libanonský bytový komplex

Ložnice obsažené ve věžích v tomto bytovém komplexu na libanonském pobřeží mají skládací rolety a posuvné skleněné stěny, které umožňují mořským vánkům chladit interiéry.

Image

Courtowers jsou seskupením čtyř rodinných nemovitostí v libanonském regionu Amsheet, které navrhl architektonický úřad Bejrút Hashim Sarkis Studios pro pozemek směřující ke Středozemnímu moři.

Image

Každá z budov má pevný základ obsahující obytné prostory, který je zasazen do svažitého místa a poskytuje sokl pro věž s ložnicemi.

„Místo se svažuje na západ směrem k Středozemnímu moři, “ řekli architekti, „jeho úhel umožňuje zapustit domy do krajiny tak, že přední strana je otevřena výhledu a větru, zatímco ostatní strany domu jsou chráněny zemí. . “

Image

Oboustranné opěrné stěny lemující okraje vlastností přidávají další úroveň izolace proti vlhké půdě a používají se k vtažení chladného vzduchu do interiérů.

Uspořádání s dvojitou stěnou také přispívá ke struktuře budov a má za následek prostor využívaný pro hlavní služby, včetně koupelen, schodišť, prádelen a skladování.

Image

Umístěním základních služeb po obvodu budov může centrální oblast v přízemí pojmout otevřený obývací pokoj, který se otevírá na terasu.

V zadní části obytného prostoru je do plánu vytesán dvůr, který vytváří další venkovní prostor, který usnadňuje příčné větrání a vytváří příjemné mikroklima jak v létě, tak v zimě.

Image

Věže obsahující ložnice vycházejí z jihovýchodních rohů budov, kde poskytují stín nádvoří pod nimi.

Uvnitř věže jsou koupelny a schody umístěny na východním a jižním okraji, aby poskytovaly ochrannou tepelnou hmotu, která zabrání přehřátí ložnic letnímu slunci.

Image

Severozápadní roh je ponechán bez jakýchkoli konstrukčních prvků, takže jeho celý povrch může pojmout výsuvná okna od podlahy ke stropu.

Odlepením zasklení a otevřením skládacích dřevěných okenic lze celé okraje pokojů otevřít až k výhledem na moře a vánek.

Image

Místnost v prvním patře se otevírá na velkou terasu umístěnou na střeše hlavního obytného prostoru, zatímco horní ložnice je lemována kovovým balustrádou.

Terasy na střechách každého domu jsou chráněny pod kovovými pergoly s dřevěnými žaluziemi.

Image

„Kombinace nádvoří a věže vytváří novou typologii domu, která se používá se stupni variace na místě, protože vývoj roste kolem společných zařízení a moře, “ uvedlo studio.

Image

Místo bylo připraveno metodou cut-and-fill, která zahrnovala vykopávání pozemků pro nižší budovy a použití odstraněné půdy pro zvýšení vyšších vlastností, aby se zajistilo, že jejich výhledy nebudou ohroženy.

Image