Anonim
Image

Rozšíření Glass Boxu Studio 304 je umístěno na vrcholu parkového domu v Hackney

V této viktoriánské budově ve východním Londýně prochází přes cihlovou zeď skleněná krabice, která do nového obývacího prostoru vytvořeného místním architektonickým studiem 304 přináší přirozené světlo.

Image

Rozšíření Glass Box od Studio 304 je umístěno nad stávajícím jednopodlažním obytným prostorem v zadní části rezidence Hackney.

Je navržen tak, aby zaplavil nově vytvořený otevřený obytný prostor přirozeným světlem a dal výhled na zahradní zeď do sousedního parku.

Studio kombinovalo stávající přízemní kuchyň a jídelnu uvnitř viktoriánského domu na konci terasy a provádělo výkopové práce do sklepa, aby vytvořilo akusticky izolovanou hudební místnost.

„Tento nový bezrámový, prosklený prvek ve stínu slunce před orientací stávajícího domu využívá jedinečný výhled z tohoto konce terasy, “ řekl studio.

Image

Pod proskleným prodloužením byla také přidána sada posuvných skleněných dveří, která spojují jídelní prostor se zahradou.

Image

Během renovace byly vyrobeny na zakázku truhlářské výrobky vyrobené z kombinace tmavě zbarvených dubových a lakovaných prvků MDF.

Kuchyň je vybavena jasně bílými skříňkami a barevnými dřevěnými policemi, které jsou zasazeny do tmavých výklenků.

Image

Toto tmavě tónované dřevo se také používá k vytvoření sedadla v prvním patře okna, které má výhled do parku skrz skleněnou střechu.

Pod sedadlem okna průsvitné okno orámované tmavým dubem přivádí světlo do suterénu.

Image