Anonim
Image

WORKac přidává zubaté černé střešní rozšíření do historické budovy na Manhattanu

Americké studio WORKac zrekonstruovalo budovu z 19. století v New Yorku a přidalo prostorný přístřešek zakončený skládanou kovovou střechou.

Projekt s názvem Stealth Building znamenal rekonstrukci historické budovy s litinovou fasádou a výstavbu nového svazku s rozloženou kovovou střechou. Nachází se poblíž vysoce viditelného rohu v sousedství Tribecy.

Rezidenční projekt „vyžadoval pečlivý přístup ke smíchání současné architektury s historickou památkou“, uvedlo WORKac, newyorské studio založené v roce 2003.

Městská památková komise stanovila, že střešní přírůstek je z ulice neviditelný. Bylo obtížné to řešit, vzhledem k tomu, že budova stojí před nízkopodlažní strukturou, která umožňuje jasný výhled z několika bloků odtud.

Image

V reakci na to firma vytvořila šikmou sochařskou střechu, která minimalizuje vizuální přítomnost dodatku. Pohledy na prodloužení jsou blokovány kruhovým štítem budovy a starou přepážkou výtahu spolu s trojúhelníkovým štítem na sousední konstrukci.

Image

Fasáda budovy, dokončená v roce 1857, byla zcela obnovena. Nová barva dřevěného uhlí odkazuje na původní odstín budovy, který byl na rozdíl od jeho lehčích sousedů natřen tmavě.

Image

Vzhledem k tomu, že korintské hlavní sloupy budovy byly dlouho zničeny, spolupracoval WORKac s curyšským architektem a programátorem Michaelem Hansmeyerem při vytváření moderních vizualizací z betonu vyztuženého skleněnými vlákny.

Hansmeyer vymyslel počítačový skript, který produkoval fraktální květinové prvky, které napodobují proporce původních hlavních měst.

„Tito hlavní města se na první pohled zdají celkem obyčejní, “ uvedli designéři. "Teprve po bližším prozkoumání se vyjasní tajná strategie strategické injekce současného designu."

V budově o rozloze 14 000 čtverečních stop (1300 metrů čtverečních) vytvořila firma prostory plné přírodních prvků a nápadů na městské životy.

Ve vstupní hale byla instalována teselovaná zelená zeď a na několik pater byla přidána velkorysá květináč. Balkony poskytují spojení do přírody.

V každém bytě firma vytvořila volně stojící dřevěný díl, který obsahuje kuchyň, koupelnu a úložný prostor. Nahoře je sedací kout a kapradinová zahrada.

Image

Penthouse - který má celkovou rozlohu 315 metrů čtverečních - má tři podlaží, všechny propojené otevřeným schodištěm se zábradlím ze síťoviny.