Anonim
Image

Govaert & Vanhoutte Architects přeměňují belgickou pevnost na dům a penzion

Govaert & Vanhoutte Architects zrekonstruovali a rozšířili bývalou pevnost v Západních Flandrech, aby vytvořili domov pro realitní agent a jeho rodinu.

Image

Bruggská praxe byla požádána o rozšíření farmy z roku 1839 - kdysi pevnosti - tak, aby vyhovovala klientovi, jeho manželce a jejich dvěma dětem, a přeměně stodoly na bed and breakfast business.

Tyto dvě cihlové budovy byly kdysi využívány jako strážní dům a vězení a tvořily část dřívějšího opevnění na belgicko-nizozemské hranici poblíž města Knokke.

Image

Oba byli vykuchaní a dostali prodloužení dřeva z afromosie. Tito pokračují sedlovou řadou existujících struktur, které také přidaly k jejich fasádám velká okna s kovovým rámem.

Jsou propojeny podzemní chodbou.

„Odstranili jsme všechny historické nevýznamné svazky a nahradili jsme je abstraktními dřevěnými svazky, “ řekl architekt Benny Govaert Dezeenovi.

"Nové svazky mají stejné průřezové rozměry jako ostatní svazky a také je pokračují v plánu."

Stodola má lineární podobu, která odráží místní architekturu dlouhých sedlových usedlostí. Zasklená část odděluje objemy cihel a dřeva a rámuje pohled na krytý bazén.

Původní budova stodoly obsahuje zařízení pro změnu garáže a bazénu v přízemí a výše čtyři apartmány nad sebou.

Rozšíření hostí bazén a otevřený plán obytného prostoru v přízemí a tři další apartmá nad ní.

Nové křídlo z dřevěného pláště dává statku plán ve tvaru písmene U, který obepíná tři strany soukromého dvora.

Zde je studovna, kanceláře a obytné prostory směřovány ven na samotný venkovní prostor. V patře jsou tři ložnice a odpovídající koupelny.

Image

Obě budovy jsou dokončeny kombinací litého betonu a restaurovaných dřevěných povrchů.

Velké otvory proříznuté cihlovými zdmi zaplavují prostory přirozeným světlem, zatímco řada dělových otvorů poskytuje menší okna.

Image

Skupina čtyř bunkrů z cihel a betonu pocházejících z první světové války se dotýkala základů.

Image

Mají integrované osvětlení do svých základen a používají se primárně ke skladování, ale jedno bylo přeměněno na nové ubytování pro domácí kuřata klienta.

„Jeden slouží jako jeden z největších slepic, které jsme dosud dělali, “ řekl Govaert.

Image