Anonim
Image

Agathom staví kabinu umělce v hustém lese Britské Kolumbie

A + Awards: další v naší přehlídce letošních výherců Architizer A + Awards je útočiště dřevěného umělce na Vancouverském ostrově společností Toronto Agathom.

Image

Pojmenovaný Rainforest Retreat, malý majetek, je zasazen mezi stromy na ostrově u pobřeží Britské Kolumbie.

Působí jako domácí a umělecké studio pro svého majitele, který požádal firmu Toronto Agathom o vytvoření jednoduché budovy s malou stopou a dostatkem přirozeného světla.

Image

„Bylo vynaloženo velké úsilí, aby se minimalizoval dopad budovy na místo, což mělo za následek dlouhou, štíhlou strukturu, “ uvedli architekti.

"Mírným kroucením dvou hlavních bloků plánu a překrýváním těchto tvarů je budova skromná v oblasti vždy expanzivní a plná neočekávané hloubky."

K výstavbě a oděvu kabiny, která obsahovala kuchyň, obývací pokoj s uměleckým ateliérem, jednu koupelnu, jednu ložnici a soukromou terasu, byly použity místně frézované jedle a cedr.

Dřevěné stropní trámy jsou ponechány odkryté po celém interiéru, kde dřevo také tvoří desky, úložné jednotky a další nábytek.

Stěny jsou natřeny bílou barvou, aby se přidal vzdušný pocit vytvořený velkými okny a vysokými stropy.

„Byli zasazeni do stínu stromů a vše, co bylo potřeba pro chlazení, byla ovladatelná okna na nízkých a vysokých úrovních, která vytvářejí neustálý pohyb čerstvého vzduchu, “ řekl Agathom.

Pro ponuré dny bylo navrženo vlastní osvětlení, které jemně osvětluje prostory a vytváří jemnou záři viditelnou z lesa za ním.

Rainforest Retreat byl na letošní A + Awards vítězem populární volby v kategorii Private House XS.

Image