Anonim
Image

Domov a studio grafického designéra v Tokiu zahrnuje chodník pro kočky

Tokijské studio Do Do navrhlo tento dům a studio pro grafického designéra a jeho manželku a vytvořilo zvláštní zvýšenou cestu pro jejich kočku.

Image

Dvoupodlažní rezidence s názvem House-Is je obložena černým vlnitým kovem a zabírá malý pozemek v tokijské čtvrti Koto-ku.

Do Do byl požádán, aby do domu páru zahrnul studiové prostory a hravé doplňky pro kočku.

Image

V přízemí se nachází pracovní prostor pro klienta grafického návrháře, kde bílá police v horní části místnosti vede ke čtvercovému otvoru v zábradlí schodiště, což umožňuje kočce vyskočit dovnitř a ven.

„Manžel, který je majitelem kočky, doufal, že jeho dům bude kreativní jak pro svou práci, tak pro kočku, a mým cílem bylo vytvořit pohodlný životní prostor v této rušné čtvrti Tokio, “ vysvětlil architekt.

Image

Studio má dřevěné podlahy a malou výklenek pro tisk. Posuvná bílá přepážka odděluje prostor od zasedací místnosti, která má dřevěný stůl a lavice.

Prostor má betonové podlahy a bílé stěny určené jako prázdné pozadí pro zavěšení uměleckých děl.

Image

Skládací dveře poskytují hlavní vchod do minimálního domu, který má zářivě bílé stěny a akcenty světlého dřeva.

Image

Vysoký schodišťový zábradlí s integrovanými skříněmi slouží jako dělicí plocha mezi přízemním pracovním prostorem a obytnými oblastmi nahoře.

Schodiště vedoucí do obývacího pokoje osvětluje čtvercové okno - větší verze dveří velikosti kočky.

Image

Vestavěný nábytek se používá k definování prostoru v celém prostoru. Černá dřevěná úložná jednotka ve středu prostoru obsahuje televizi a odděluje ložnici od obývacího pokoje.

V koupelně, kuchyni a prádelně je centrální bílý objem, který má otvor do salonku. Je obaleno dalším schodištěm, které vede na zahradu na střeše.