Anonim
Image

Edgley Design staví rodinný dům kolem 100letého hrušně v jižním Londýně

Tento dům v jižním Londýně, uspořádaný kolem staré hrušky, navrhl britský architekt Jake Edgley jako domov pro sebe a svou rodinu.

Image

Edgley, který je ředitelem londýnské praxe Edgley Design, vytvořil dům Pear Tree House pro viktoriánský sad v Dulwich v londýnské čtvrti Southwark.

Rozdělil dům na dva bloky a postavil je na obě strany nádvoří, které obsahovalo zbývající ovocný strom.

„Koncept tohoto domu v backlandu začal staletým hruškovým stromem, zbytkem historie místa jako viktoriánský ovocný sad, “ vysvětlil Edgley.

"Dům byl postaven kolem tohoto stromu a vytvořil vnitřní nádvoří, které přivádí světlo a vzduch do středu plánu, zatímco dům otáčí dovnitř, aby zůstal soukromým od okolních řadových domů."

Image

V přízemí odděluje nádvoří hernu a technické prostory od primárního obytného prostoru a nahoře rodinné ložnice a koupelnu od apartmá a pracovny pro hosty.

Image

Spodní část každého bloku je vyrobena z kombinace dřeva a dřeva potiskovaného dřevem a skla.

Bednění modřínu použité k vytvoření těchto úseků strukturované betonové zdi se znovu používá jako opláštění pro dřevěné rámy horních podlaží.

Image

Kolonáda tvořená štíhlými sloupy glulamu, prosklenými stěnami a trávníkovou střechou poskytuje kryté spojení mezi těmito dvěma bloky - a rozsáhlé výhledy na hrušně.

Image

Účelem sloupů a vertikálních kusů dřeva a hliníku, které se používají k vytvoření zasklení, je kopírovat zážitek z pohledu na kmeny stromů v lese nebo sadu.

Celá konstrukce stojí na pilotových základech, které mají zabránit poškození stromu.

Image

„Chtěli jsme zachovat charakter místa a evokovat jeho historii skrze budovu, která byla navržena tak, aby splývala s jeho zalesněným okolím, “ řekl architekt.

„Za tímto účelem existuje jednoduchý estetický koncept, který zdůrazňuje vertikální artikulaci budovy, s pohledy skrz budovu definovanými štíhlými vertikálními prvky, které odrážejí zážitek z pohledu stromů, “ dodal.

Image

Zatímco beton označený deskou je ponechán odkrytý přes stěny interiéru, podlahy jsou leštěné hladce.

Prostory jsou vybaveny zakázkovým truhlářem vyrobeným z překližky z dubové dýhy a mosazi, které dodávají teplo do jinak šedých pokojů.

Image

Dva lustry vyrobené z kousků hliníku také visí ve dvojitých výškách na obou koncích prosklené kolonády.

Do designu domu je zabudováno množství funkcí pro úsporu energie, včetně sběru dešťové vody, termodynamických střešních panelů, které dodávají horkou vodu, a tepelných čerpadel ze zdroje vzduchu do teplých radiátorů.

Image

Edgley Design nedávno dokončil a přestěhoval se do zinkového oděvu v severním Londýně s kancelářemi v suterénu a řadou řadových domů s pilovým profilem.

Image