Anonim
Image

Modernistický dům v Tel Avivu je vybaven prosklenými stěnami a konzolovým horním podlažím

V tomto rodinném domě v Tel Avivu, navrženém Axelrod Architects a Pitsou Kedem, jsou v tomto rodinném domě v Tel Avivu naskládány dvojice betonových a skleněných objemů v pravém úhlu.

Image

Dual House se nachází v sousedství severně od centra Tel Avivu a byl navržen izraelskými studii Axelrod Architects a Pitsou Kedem Architects.

Image

Architekti také navrhli sousední dům, který odráží jeho konzolovou formaci. Nemovitosti jsou obsazeny rodinami dvou blízkých přátel.

Image

Oba majitelé pracují ve stavebním průmyslu a hledali domy, které předvádějí odvážnou moderní architekturu.

Tyto dvě vlastnosti sdílejí společné konstrukční prvky, včetně jejich dvoupodlažního kolmého uspořádání a minimalistické palety materiálu.

„Cílem bylo navrhnout dva různé rodinné domy, každý s vlastním jedinečným plánem, a přitom zachovat jednotný a koherentní architektonický prvek, “ vysvětlili architekti.

Image

Hlavním referenčním prvkem pro navrhování budov je styl novověku 20. století, který v této části Izraele převládá.

Modernismus informoval mnoho o předchozích projektech Pitsou Kedem, včetně domu s mostem, který se rozprostírá přes příkopovou zahradu, a nemovitosti s betonovým pláštěm nad podlahou posazeným nad proskleným obytným prostorem.

V Dual House jsou modernistické principy vyjádřeny čistými formami, nedostatkem cizí výzdoby a přímou paletou průmyslových materiálů používaných v jejich původním stavu.

Forma budovy zahrnuje dva betonové objemy naskládané na sebe a otočené o 90 stupňů. Horní část se rozprostírá směrem ven a vytváří konzolový úsek, který skrývá jídelní kout na terase níže.

Image

„Místem setkávání těchto dvou hmot je svislá osa, která prořezává vodorovnou polohu pomocí schodiště, které prochází všemi úrovněmi domu, “ uvedli architekti. "Tyto protiklady napříč vodorovnými a svislými čarami vytvářejí architektonický konflikt a napětí."

Přes množství betonu použitého v konstrukci pomáhá vyvážení tvarů, rozsáhlé zasklení a nedostatek příček snížit vizuální rozměr budovy.

Image

Spodní část těchto dvou betonových krabic obsahuje otevřený obývací prostor, který je na dvou stranách lemován zasklením, které jej spojuje s terasou u bazénu.