Anonim
Image

Viktoriánská půdní konverze malým studiem vytváří „relaxační oázu“

Okno vikýře se silným černým rámem nabízí výhled do zahrady z této studovny, která je jedním ze tří nových podkrovních prostorů vytvořených pro dům v jihovýchodním Londýně A Small Studio.

Studovna je ústředním bodem londýnského studia Project Escape (to the Roof), vytvořeného pro rodinu, která chtěla přidat do viktoriánského domu řetězec odlehlých místností.

Malé studio převedlo stávající střešní prostor a přidalo trojici vikýřských oken potažených zinkem, mezi nimi jen 25 centimetrů. Z každého velkého okna je výhled do zadní zahrady a na kopce za ní.

Image

Jeden z těchto prostorů poskytuje čtecí prostor s houpací židlí pro hlavní ložnici, která zabírá úzký pruh stávajícího střešního prostoru a má odkrytou cihlovou zeď.

Image

„Klienti měli rodinný dům se čtyřmi ložnicemi a nezměněný podkroví, “ uvedli architekti. "Chtěli vytvořit prostor pouze pro své soukromé použití, který byl klidný, minimální, moderní a oáza pro relaxaci."

"Náš návrh byl rozšířit se do podkroví se třemi zinkovými vikýři, kteří vytvořili únik na střechu, " pokračovali. „Vrchol vikýřů by odrážel původní vrchol viktoriánské zdivo, ale byl postaven z tmavého uhlí zinku.“

Vlastní koupelna se nachází v jiné nové rozkládací místnosti a v okně je umístěna bílá oválná vana.

Třetí završuje novou mezeru proříznutou domem a vytváří prostor pro volně stojící masivní dubové schodiště s bílými běhouny, které poskytuje přístup k podkroví. Mezera, kterou prochází, také pomáhá přivést světlo přes tři patra.

„Prostor a světlo byly v návrhu kritické a aby se maximalizovalo přirozené denní světlo v celém domě, prošla celým domem centrální prázdnota, “ vysvětlili architekti.

Image

Ve zbývající části oblasti je šatna. Má bílé skříňky na zakázku s dřevěným lemováním ručně vyráběným v Litvě.