Anonim
Image

Orbové uhlíkové vlákno označuje vstup do akademické budovy Detroitu od Morphosis

Americké studio Morphosis dokončilo v Michiganu vědecké, konstrukční a inženýrské zařízení, které obsahuje sklíčko vyrobené z plastu ETFE a vstupní schodiště obsažené v černé kouli z uhlíkových vláken.

Komplex A Alfred Taubman Engineering, Architecture and Life Sciences Complex - obvykle označovaný jako komplex Taubman - zahrnuje 36 700 čtverečních stop (3, 410 metrů čtverečních).

Image

To je lokalizováno v areálu pro Lawrence technologickou univerzitu v Southfieldu, předměstí Detroitu. Patří mezi první budovy postavené v rámci velké snahy o rozšíření a renovaci.

Vzdělávací zařízení obsahuje studijní prostory, laboratoře a kanceláře pro různé programy, včetně biologických věd, robotiky a biomedicínského inženýrství.

"Návrh budovy se vyvíjel kolem příležitostí ke zvýšení konektivity na různých stupních - mezi různými inženýrskými a designovými disciplínami školy, které byly dříve umístěny v samostatných budovách, a také v rámci stávajících a budoucích oblastí kampusu, " uvedl Morphosis, který má kanceláře v Los Angeles a New Yorku a je veden laureátem Pritzkerovy ceny 2005 Thomem Maynem.

Image

Pro podporu rostoucí populace studentů byl komplex Taubman navržen jako „vytlačitelná sekce“, kterou lze v průběhu let rozšířit, aniž by se snížila funkčnost a designová integrita budovy.

Přímočará lišta pomáhá vytvořit novou osu kampusu, která posiluje propojení mezi stávajícími budovami a budoucím vývojem. Budova, která je viditelná z hlavní silnice, také definuje okraj areálu.

Východní a západní fasády zařízení jsou opláštěny tenkou vrstvou vyrobenou z ethylen-tetrafluorethylenu (ETFE), plastu na bázi fluoru. V noci je průsvitný závoj osvětlen podsvícením.

Zvýšené mosty spojují zařízení se sousedními strukturami.

Image

Vchod je označen velkou černou koulí vyrobenou z uhlíkových vláken, která je umístěna nad reflexním bazénem. Objem ve tvaru vejce obsahuje třípodlažní schodiště s okulem, který umožňuje vstupu světla do uzavřeného prostoru.

Uvnitř zařízení tvoří páteř dvě patra laboratoří, které přehlíží flexibilní prostor rozkládající se po délce budovy. Zasklení clerestory přináší do lineární komunální zóny měkké, přirozené světlo.

Image

„Tento flexibilní prostor je srdcem spolupráce komplexu Taubman a poskytuje rozlehlou a znovu konfigurovatelnou halu pro neformální diskuse, kritická setkání a přednášky, “ uvedla firma.

Historická multidisciplinární firma Albert Kahn Associates sloužila jako projektový inženýr a architekt záznamu.

Image

Firma byla založena v roce 1895 průmyslovým architektem Kahnem, který na počátku 20. století navrhl početné americké továrny pro rozvíjející se automobilový průmysl.

Kahn a jeho bratr, Julius, vyvinuli průkopnický strukturální systém, který usnadňoval podlahy s otevřeným rozpětím shromážděné ve světle.

Image