Anonim
Image

El Dorado obepíná Missouri domů kolem zapuštěného nádvoří

Americké studio El Dorado dokončilo rezidenci v Kansas City, která je organizována kolem potopeného centrálního nádvoří.

Rezidence Shelton Marshall je rezidence o rozloze 2 000 čtverečních stop (185 metrů čtverečních), která se nachází ve městě na západním okraji Missouri. Architekti použili přirozený sklon lokality k vnoření hlavního svazku do terénu.

Image

„Plán domu ve tvaru písmene U uzavírá terasovité zahrady a zapuštěné vstupní nádvoří, “ vysvětlil El Dorado. "To umožňuje přirozené světlo a větrání do každého křídla domu".

Nízko posunutá budova je přístupná z východního konce nemovitosti. Návštěvníci sestoupí velké betonové schody plné květináčů, které vedou na nádvoří uprostřed domu.

Image

„Hlavní vchod do domu je z uličky, která je zhruba na úrovni střechy, “ vysvětlili architekti. Střecha je velká, obývatelná rovina, která podporuje hustou vegetaci.

Nádvoří je přímo přístupné z hlavních obytných prostor. Okolo severní strany potopeného venkovního prostoru se oplývá kuchyň, obývací pokoj a jídelna ve tvaru písmene L.

Image

Obývací pokoj má také přístup na balkon umístěný naproti nádvoří. „Zakrytá veranda se vznáší z vápencové blafy dvacet stop nad úrovní ulice, “ řekla firma.

Architekti umístili tři ložnice na jižní straně nádvoří. Hlavní ložnice má boční dveře, které zajišťují přímý přístup na balkon. Dětské pokoje sdílejí studijní prostor s výhledem na osázené nádvoří.

Rezidence je obložena rekultivovaným dřevem, které bylo rozřezáno na velikost a obarveno pro dosažení tmavě černé barvy.

Interiérové ​​úpravy se skládají hlavně z přírodních dřevěných podlahových desek a jednoduchých bílých stěn. Jednoduchost prostoru doplňuje moderní nábytek z poloviny století, jako například křeslo Eames.

Image