Anonim
Image

Adam Knibb Architects rozšiřuje konverzi stodoly Hampshire o dřevěné obklady

Britský architekt Adam Knibb přidal toto prodloužené vrstvené dřevo do domu v anglickém hrabství Hampshire a připojil ho k bývalé budově stodoly bezrámovým sklem.

Image

Hurdle House, který byl zařazen do třídy II, byl postaven v roce 1835 k ukládání dřevěných překážek, které se používaly při tvorbě kotců během pravidelných veletrhů ovcí v Alresfordu. To bylo používáno až do roku 1864, kdy pokládka železnice přes pole veletrhu vyžadovala výstavbu nové budovy na jiném místě.

Majitelé chtěli moderní přístavbu, která respektovala původní strukturu a obrátila se na Adama Knibb Architects, který sídlí v nedalekém Winchesteru.

Image

Dlouhá cihlová a kamenná konstrukce nyní obsahuje ložnice, jídelnu, kuchyň a obývací část.

Vede ze severu na jih podél jedné strany místa, které obsahuje štěrkovou cestu a velkou zahradu na sever. Nový přírůstek je umístěn kolmo na severní konec bývalé stodoly, aby bylo zajištěno co nejlepší výhledy do zahrady.

Image

"[My] jsme přistoupili k plánu s cílem uvést díla do okolní přírody, poskytnout přirozené světlo, využít fantastické výhledy a poskytnout sociální srdce domu a rodině, " řekl Knibb.

Exteriér nástavce je obložen výhradně svislými dřevěnými deskami, které mu dodávají čistou, moderní estetiku. Jediným přerušením jsou okna, která mají minimální černé rámečky.

„Svislé dřevěné obložení bylo používáno k napodobování okolních stromů a současnému kontrastu s existující budovou, což jasně ukazuje, že tato práce je architekturou této doby, “ uvedli architekti.

Image

Celá struktura byla prefabrikována mimo pracoviště, aby se snížil čas a narušení na místě - a byla postavena a připravena k montáži za pouhých pět dní.

Vyrábí se z křížově vrstveného dřeva (CLT) - typu umělého dřeva vyrobeného vrstvením tří, pěti nebo sedmi sekcí dřeva v pravém úhlu - a v Rakousku se vyrábí podle specifikace britské firmy KLH a je dodáván v plochém balení do Hampshiru.

CLT je výrazně silnější a stabilnější než běžné dřevo a stále více se zavádí jako náhrada za ocel a beton.

V přístavku se nachází otevřená kuchyně s ostrovní jednotkou a jídelním stolem v blízkosti zasklených spojů. Oddíl odděluje tento prostor od pracovny, s koupelnou a obslužným prostorem na opačném konci.

Image

Ve výšce směrem do zahrady jsou velké posuvné dveře, které poskytují nepřetržitý výhled a přímé spojení s venkovním prostředím.

Nový hlavní vchod a velké obrazové okno vložené do fasády před nádvoří se dívají přímo skrz budovu směrem do zahrady na opačné straně.

Image

Po konzultaci s místním plánovacím oddělením bylo odstraněno arkýřové okno ve stávající budově, čímž se vytvořil prostor pro zcela zasklené spojení mezi ním a přístavbou.

Tento bezrámový skleněný spoj minimalizuje jakékoli vizuální přerušení fasády stodoly a udržuje výhled z nádvoří do zeleně za budovou.

Image