Anonim
Image

TT Architects transformuje továrnu na nábytek do rodinného domu v Japonsku

TT Architects přeměnila starou továrnu na nábytek v japonském městě Okayama na cedrový a ocelový plášť pro tesaře a jeho rodinu.

Image

Dvoupodlažní sedlová stavba byla dříve používána pro skladování surovin pro nábytkářskou společnost na zakázku.

Místní studio TT Architects přeměnilo horní patro na obytný prostor s balkonem a v přízemí na domácí kancelář a truhlářskou dílnu.

Image

Budova o rozloze 250 metrů čtverečních byla dříve vybavena mobilním jeřábem, který byl připevněn ke stropu štítu pro zvedání nábytku.

Architekti se zbavili tohoto starého stroje a předchozích rozšíření, aby zjednodušili podobu domu. Potom odložili jeho horní část do plechů z žebrované šedé oceli a její spodní polovinu z cedrových povětrnostních desek.

"Získali jsme linie ve tvaru domu odstraněním nadměrných objemů, které byly v průběhu let rozšířeny, " uvedli architekti.

Image

Uvnitř byly zachovány původní dřevěné sloupy a ocelové nosníky, ale stropy lemují cedrové desky.

„Klient si může v jednom obývacím pokoji vychutnat dva různé materiály, dřevo a ocel, “ uvedli architekti.

Image

Tato úroveň v prvním patře obsahuje tři dětské pokoje a hlavní ložnici, obklopující centrální obytný prostor a kuchyň.

Bílé stěny, které se oddělují od ložnic od obývacího prostoru, se zastavují před šikmým stropem, takže dřevo a ocelová konstrukce jsou odkryté.

Image

Architekti přidali podkroví nad dětský pokoj, který je přístupný z obývacího pokoje.

V přízemí se k dílně tesaře připojuje japonská místnost, kterou manželka klienta používá k pořádání tříd v kimonu.

Image