Anonim
Image

Andersson-Wise vytváří kabinu Montana se stěnami z tvrdého dřeva a zelenou střechou

Krátké kousky odkorněného dřeva jsou naskládány do zdí tohoto vzdáleného ústupu divočiny, navrženého pro aktivní rodinu americkým studiem Andersson-Wise Architects.

Kemp Stone Creek se nachází v malebné oblasti Big Fork, v malebné oblasti v severozápadní Montaně. Byl postaven pro pár a jejich dospělé děti, které mají vlastní rodiny.

Dům byl navržen tak, aby byl pohodlným útočištěm na divočině, s dostatkem prostoru pro návštěvu příbuzných.

„Majitelé jsou velmi aktivní lidé a chtěli místo v severní Montaně, ze kterého by mohli chodit na pěší turistiku, rybařit a užívat si venku, “ řekl Andersson-Wise Architects, studio se sídlem v Austinu v Texasu. "Naším záměrem bylo vzít tento poměrně rozsáhlý program pro velkou rodinu a vyrobit soubor budov, které jemně zapadají na místo."

Komplex se skládá jak ze soukromých zón, tak z komunálních oblastí, spolu s řadou vzájemně propojených venkovních nádvoří. "Každá konstrukce je navržena tak, aby vytvořila nádvoří, které umožňuje světlo přicházet do budov během temných zimních měsíců, " uvedla firma.

Vzdálený tábor je zasazen do kopce a je uspořádán tak, aby návštěvníkům umožnil „objevovat místo postupně“. Hosté prochází vrátnicí a poté se vydávají po cestě vedoucí k chatě, hlavnímu domu a obydlí hosta.

"Orientace všech budov na místě byla vedena obloukem slunce během léta i zimy, stejně jako dramatickým výhledem na jezero Flathead, " uvedli architekti.

Formy a textury budov jsou určeny k jejich propojení s krajinou. Paleta materiálu byla inspirována přírodními rysy oblasti: tyčícími se stromy, skalnatými útesy a šumivým jezerem.

Image

"Chtěli jsme, aby to byl projekt, který byl ve všech ohledech přirozený, " řekla firma. "Zdá se, že struktury vycházejí ze skály, dřeva a trávy, které je obklopují."

V hlavní kajutě jsou stěny z kordového dřeva vyrobené z jedle Douglas, která byla sklizena z místa.

Image

„Ve skutečnosti existují dvě vrstvy zdi z kordového dřeva, jedna uvnitř a druhá venku, mezi nimiž je vodotěsná zeď, “ vysvětlila firma. "Kombinace této části stěny poskytuje jak izolaci, tak fyzickou hloubku."

Budova je zakončena plochou, krajinářskou střechou, ke které je přístup prostřednictvím vnějšího schodiště.

V hlavní chatě najdete kuchyň, obývací pokoj, kancelář a hlavní apartmá s vnitřní koupelnou a venkovní sprchou.

Prosklená stěna v obývacím pokoji se otevírá ven a propojuje se s velkou terasou orientovanou na západ. Promítaný prostor s postelí umožňuje „spát v přírodě a přesto být v budově stále v bezpečí“.

Image

Ostatní konstrukce jsou obloženy v aljašském cedru a obloženy sedlovou střechou z vlnitého kovu. Malá okna směřují do kopce, zatímco větší otvory směřují k jezeru.

V celém projektu by měly být vnitřní prostory světlé a útulné. Stěny jsou obloženy kamenem a dřevem a pokoje jsou vybaveny rustikálním dekorem, jako jsou stoly z kulatiny.

Image

„Budovy nabízejí teplé, téměř jeskynní prostory i rozsáhlé verandy, přístupné výhledům a slunečnímu záření, “ uvedlo studio.