Anonim
Image

El Dorado vytváří cedrový oděv pro pracovní ranč v Kansasu

Americké studio El Dorado vzalo podněty z tradičních zemědělských usedlostí a navrhlo venkovské obydlí složené z objemů cedrového oděvu pokrytých šikmými kovovými střechami.

Rezidence Flint Hills se nachází na velkém pracovním ranči v blízkosti Almy v Kansasu, známého jako město Native Stone, kvůli výskytu vápence v této oblasti. Dům byl navržen pro pětičlennou rodinu a jejich letní hosty.

Image

„Byla to vzácná příležitost, protože ve Wabaunsee se odehrává jen málo současné architektury, “ řekl El Dorado, studio založené v roce 1996 a založené v Kansas City v Missouri. "Celkově jsme hledali jemnost v reakci na architekturu."

Rezidence byla postavena v blízkosti hřebene kopce na místě o rozloze 1, 4 ha (0, 5 ha), které nabízí rozsáhlý výhled na farmu a nedaleký rybník.

Image

Byt o celkové rozloze 5 600 čtverečních stop (520 metrů čtverečních) sestává ze čtyř spojených svazků, z nichž každý je potažen pláštěm z cedrového dřeva s otevřeným kloubem a pokrytým vlnitou kovovou střechou.

Struktury jsou propojeny dvěma prosklenými atriemi s plochými vysázenými střechami.

Image

„Každé křídlo je jednoduchý obdélníkový svazek se šikmou střechou, tradiční podoba statku běžná ve Flint Hills, “ uvedli architekti.

"Je to čistá, moderní interpretace velmi kontextuální formy a metody konstrukce."

Návrh kreslí odkazy na stávající budovy na ranči, které mají dřevěné stěny, vápencové základny a kovové střechy.

Struktury „se rozprostírají v dlouhých vodorovných liniích po poslední zbývající vysoké prérii v zemi“, uvedla firma.

Image

Architekti použili vápenec z místního lomu k vytvoření komínů, spolu se zdmi a schody v krajinářské oblasti kolem domu.

Okna a střešní okna byly strategicky umístěny, aby propojily „vnitřní situaci s venkovním zážitkem“.

Image

V centrální veřejné části domu je kuchyň, jídelna, obývací část a terasa. Architekti také přidali bahenní místnost, práčovnu a spíž do komunální zóny.

Jedna z předsíní spojuje veřejný svazek s garáží, která má apartmá pro hosty s ložnicí a koupelnou výše.

Druhé atrium spojuje veřejný svazek se dvěma soukromými křídly. Jedna obsahuje hlavní ložnici, zatímco druhá zahrnuje dětské ložnice.

Dům s bazénem opláštěný vápencem byl postaven přibližně 100 metrů (30 metrů) od domu.

Image

„Samotné pokoje byly uspořádány tak, aby poskytovaly požadovanou úroveň veřejného i soukromého využití a maximalizovaly strategické výhledy na okolní krajinu, “ uvedlo studio.

El Dorado má svůj vlastní výrobní závod, který mu umožnil vyzkoušet mnoho nápadů začleněných do rezidence.

Image