Anonim
Image

Muzeum vajec dinosaura v Číně má stěny z bambusu

Komínové světlíky reflektory dinosaura vejce uvnitř tohoto muzea s drsně strukturované betonové zdi v čínském Qinglong Mountain Geopark.

Image

Betonová konstrukce z litého betonu byla vylisována přes bambusové hole, aby se vytvořily silně strukturované povrchy budovy. Výrazné hřebeny tvořené hůlkami odrážejí strukturu zakřivených střešních tašek tradičně používaných na starých budovách v Číně.

Je navržen architekty Li Baofeng, Jianmin Ding a Changshun Xu z Huazhong University of Science and Technology.

Muzeum se rozprostírá po úbočí a pokrývá geologické místo obsahující fosílie vajec dinosaura položených před 80 miliony let. Vejce, která byla poprvé objevena v roce 1995, jsou distribuována na 10 km2 v provincii Hubei.

Image

70 metrů dlouhé muzeum je rozděleno na malé sekce, které se přizpůsobují zvlněnému terénu.

"Morfologie kořenů designu v prostorovém rozložení vajíček dinosaura a vertikální variace topografie na místě, " uvedli architekti.

„Nezměněné přírodní pole a 800leté staré stromy jsou hlavními krajinnými prvky, které odrážejí přirozené a minimalistické konstrukční principy architektury.“

Image

Jednotlivé části muzea jsou propojeny mřížkami blokujícími světlo, které umožňují přirozené větrání budovy.

Světelné komíny ve tvaru komína zaměřují pozornost na vzorky dinosaurských vajec uvnitř matně osvětleného prostoru, kde jednoduchá, kovově zarámovaná lávka zvedá návštěvníky nad zem pokrytou vejci.

Image

„Světelné komíny se používají k zajištění jednoduchého a čistě přírodního reflektoru pro vejce dinosaura, jediná položka na výstavě v celém muzeu, “ vysvětlili architekti. "Vytvářejí také záhadnou atmosféru výstavy."

„Je to budova, která je skromná k místu, čestná k historii a respektující archeologické vykopávky, “ dodali.

Image

Architekti vybrali místní materiály, dělníky a stavební techniky, aby způsobili nejmenší narušení místa, ale zaměstnali je moderním způsobem. Přeformulovali tradiční bambusové lešení jako formy pro betonovou konstrukci a pokryli plochou střechu budovy vrstvou dlaždic získaných z nedalekých opuštěných domů.

Tato dvojitá vrstva dlaždic a betonu pomáhá udržovat chladné vnitřní teploty během horkých let v regionu. Mřížky, které spojují různé segmenty budovy, také zajišťují, že interiér zůstává chladný bez nutnosti umělého větrání.