Anonim
Image

Henri Bredenkamp přeměňuje opuštěnou univerzitní budovu na rodinný dům

Architekt Henri Bredenkamp zrekonstruoval londýnský dům, který kdysi sloužil jako výukový prostor Goldsmiths University k vytvoření domu naplněného světlem pro jeho rodinu.

Image

Bredenkamp z londýnského Studio 30 Architects, renovovaný a rozšířený suterén při přeměně viktoriánského majetku z 19. století na domov pro sebe, svou manželku a jejich mladého syna.

Říkal tomu studijní dům, protože rezidence byla dříve využívána jako výukový prostor pro Goldsmiths, než se stala opuštěnou a upadla do zničení.

Image

Cílem bylo otevřít interiéry, které byly silně rozděleny na oddíly, a lépe využít jeho tmavý a vlhký suterén.

Bredenkamp se vykopal, aby se zvýšila výška stropu, a přidal rozšíření dozadu. Nyní je zde otevřená kuchyně, společenská místnost a jídelna sousedící se zahradou.

Image

Krabicový objem stoupá z jedné strany nástavce a zahrnuje velké části zasklení. V domě tvoří galerijní prostor s vysokou tmavě šedou stěnou pro zavěšení uměleckých děl.

„Nízké stropy viktoriánských sklepů jsou zřídkakdy vhodné pro moderní bydlení a často zůstávají nedostatečně využívány jako tmavší a někdy vlhké prostory, “ řekl Bredenkamp.

"Rozsah, který se má vyvinout na čtyřech podlažích, pozval příležitost představit prostor s dvojitou výškou, který by přidal drama a vytvořil prostor podobný galerii, " pokračoval.

K dispozici je také sada skládacích dveří, které se otevírají z obývacího pokoje do zahrady, zatímco část nové střechy nad jídelním stolem je zasklená pro další zlepšení přirozeného osvětlení.

Image

Kuchyň je umístěna v původní struktuře a má centrální ostrov vyrobený z bílých cihel a završený litinovým pultem.

Bredenkampova kancelář se nachází za kuchyní, skrz sadu dvojitých dveří.

Úzké schodiště vede do druhého obytného prostoru a vstupní haly v horním přízemí. Stávající schodiště spojuje tuto úroveň s ložnicemi v prvním patře, které mají obnovené krby.

Ve druhém patře se nachází studio patřící Bredenkampově manželce, kde bývalý vikýřský okén nahrazuje velký obdélníkový otvor s výhledem do zahrady. Stěny překrývají panely z lehké překližky, zatímco vestavěné police na knihy se zasekávají do mezer.

Tato úroveň také hostí rodinnou koupelnu, která je pokryta malými šedými dlaždicemi, a další ložnici.

V celém období byly obnoveny dobové prvky včetně oken křídla, stejně jako jeho vysoké soklové lišty, zkosení a žaluzie.

Na konci zahrady se nachází herna, kterou pro svého syna navrhl Bredenkamp jako miniaturní verzi hlavního domu. Má dřevěný rám, který podporuje konzolový polykarbonátový box.

Image