Anonim
Image

Minimalistická márnice Barceló Balanzó Arquitectes a Plasencia Arquitectura se vyznačují strukturovanými betonovými zdmi

Zdi s texturou Corduroy obklopují zasazené nádvoří v tomto pohřebním domě ve španělském regionu Katalánsko barcelonskými postupy Barceló Balanzó Arquitectes a Plasencia Arquitectura.

Morgue se nachází hned vedle hřbitova v Sant Vicenç de Castellet, městě ležící 50 km severně od Barcelony.

Image

Barceló Balanzó Arquitectes a Plasencia Arquitectura chtěli, aby budova působila jako přístavba zděného hřbitova, a proto ji uzavřela železobetonovými stěnami. Tyto stěny bez oken chrání před pohledem pár místností a venkovní dvůr pro pozůstalé.

"Vigilské pokoje a veřejné prostory jsou členěny soukromými terasami, které poskytují světlo, větrání a umožňují otočit pohled z nebe zevnitř, " uvedli architekti.

"Tyto nádvoří s postupem času budou pokryty vegetací a vytvoří novou vnitřní krajinu."

Vnitřní stěny pokrývají úzké lamely z teplého tónu a kopírují texturu vnější betonové fasády.

Zasklení od podlahy ke stropu obklopující nádvoří zajišťuje, že budova je bohatě osvětlena, a rámuje výhledy na rostliny a stromy z laviček, které jsou u nich umístěny. Jak tato výsadba zraje, bude také působit jako opalovací krém.

Celá budova je vyrobena z prefabrikovaných betonových panelů, lehkých příček a zasklení - což umožňuje její výstavbu za pouhé čtyři měsíce.

Image