Anonim

Steven Holl vyřezává booleovské mezery z úkrytu umělců ve státě New York

Trojrozměrné tvary jsou vyříznuty z oblastí této umělecké rezidence v Upstate v New Yorku Steven Holl Architects, která tvrdí, že dům může spát pět hostů, přestože mají „nulové ložnice“.

Geometrie vlastnosti 918 čtverečních stop zahrnuje řadu koulí, které protínají hlavní lichoběžníkové objemy.

Tyto vyřezávané dřevěné tvary tvoří dramatickou vstupní halu a velké funkční okno v jednom rohu horního patra.

Projekt s názvem Ex of In House byl vytvořen jako projev výzkumné a vývojové práce Steven Holl Architects s ​​názvem Průzkum „IN“.

Image

„Dům slouží jako alternativa k modernistickým příměstským domům, které se„ rozlévají v krajině “, “ uvedla firma. „Místo toho je Ex In dům komprimací a vnitřních dutin.“

Holl často vyřezává geometrické mezery - známé jako booleovské mezery - do jeho budov a vytváří neobvyklé fasády a vnitřní prostory napříč jednoduššími základními strukturami. Tuto techniku ​​použil v návrzích pro nové křídlo pro Městské muzeum v Bombaji a pro pár institucí v Tianjinu.

Rezidence v New Yorku leží na 28 akrech (11, 3 hektarů) zalesněné půdy v Porýní, která byla vyčleněna na pět pozemků, ale byla spojena, aby se co nejvíce zachovala venkovská krajina.

Při vstupu do budovy se setkáváme s první „koulí dřeva vyřezanou z domu“. Tato malá hala vede do mírně zapuštěného obývacího pokoje, který má strop ve dvou výškách s půlkruhovým světlíkem.

Za centrálním schodištěm je jídelní a kuchyňský kout, který se otevírá na kamennou terasu vedle reflexního bazénu.

Na schodech nahoru je otevřený prostor označený jako plánovaná ložnice. Za malou koupelnou je skrytý koutek, kde je zadní část vstupní koule vyjádřena jako řada zakřivených dřevěných schodů.

Platforma nahoře je také označena jako potenciální místo pro matraci, ačkoli architekti uvedli, že využití těchto prostor v horních patrech pro spaní je pouze návrh.

„Je zde nula ložnic, ale dům může spát pět, “ řekla firma.

Dřevěný rám byl vyroben téměř výhradně ze surovin, které vyráběly pevné mahagonové okenní a dveřní rámy, mahagonové schodiště a březové stěny z překližky.

Svítidla byla 3D potištěna v bioplastech na bázi kukuřičného škrobu PLA. Exteriér je vyroben z recyklovaného skleněného produktu s názvem Poraver, který působí jako lehký izolační štuk.

Image