Anonim
Image

Architekti yHa přemění budovu japonského saké na pivovar na degustační a výstavní prostor

Japonské studio yHa Architects vložilo ocelový kvádr, stěny a schody do tohoto bývalého mlýnu na rýži v prefektuře Saga, aby se vytvořil prostor pro ochutnávku a výstavu.

Galerie zabírá jednu z mnoha nepoužívaných budov souvisejících s průmyslem saké pivovarnictví ve městě Kashima.

Image

Tato renovace architektů yHa je nejnovější rekonstrukcí budovy, která byla původně navržena jako rýžový mlýn, ale v poslední době sloužila jako sklad.

Architekti, kteří byli zařazeni do budovy kulturního významu ve městě, nesměli měnit vnější vzhled, takže své renovace zaměřili interně.

Vchod do budovy tvoří ocelový kvádr, který působí jako most přes potok před dveřmi.

Uvnitř nová konstrukce ocelové galerie modernizuje prostor a vytváří odlišné zóny, přičemž zachovává výhled na původní dřevěnou konstrukci.

Image

S využitím celé výšky bývalého mlýna architekti vytvořili také mezipatro, kde si návštěvníci mohou podrobněji prohlédnout stárnoucí strukturu nebo se podívat do svého moderního přírůstku.

Čtvercové otvory vyříznuté do všech stran ocelového kvádru vytvářejí pro návštěvníky různé pohledy.

Budova, původně postavená pro sako Fukuchiyo, byla ve 20. letech 20. století konstrukčně nestabilní.

Aby to vyřešili, přitahovali architekti ocelový plech ke stávajícímu dřevěnému rámu - stabilizovali strukturu a přitom měli minimální vizuální dopad.

Image