Anonim
Image

Úhlové cihlové divadlo od společnosti Reset Architecture sedí v lesním mýtině

Toto divadlo v nizozemském prázdninovém táboře nabízí dvojici štítů různých velikostí a vzorovaného zděného obkladu, který harmonizuje s tóny jeho lesní lokality.

Image

Budova je součástí kempu Zonnewende v jižním Holandsku, který poskytuje ubytování a outdoorové aktivity pro děti z okolních měst, včetně školních táborů a náboženských skupin, jakož i hudebních a sportovních klubů.

Image

Společnost Reset Architecture, která sídlí ve městě Den Bosch, vyvinula svůj design v reakci na nastavení budovy na hustě zalesněném pozemku v přírodní rezervaci.

„Robustní cihlová budova je navržena tak, aby splývala s okolím, ale také aby vynikla, “ uvedlo studio, které bylo dále ovlivněno neformální architekturou jinde v kempu.

Image

Divadelní pavilon nahrazuje menší existující budovu v jedné z několika mýtin umístěných kolem areálu rekreačního parku.

Jeho víceúčelové hlediště s 200 místy lze použít k pořádání představení nebo večírků, zatímco stupňovité sezení je součástí jedné z vnějších stěn s výhledem na basketbalové hřiště.

Nepravidelný tvar budovy byl vytvořen odstraněním rohů z pravoúhlého plánu a vytvořením úhlového tvaru, který se zasahuje mezi stávající stromy.

Tento neobvyklý tvar odkazuje na eklektickou povahu stávající architektury parku a má za následek skládanou dvojitou sedlovou střechu.

„Budovy v areálu Zonnewende mají ve své architektuře určitou nevyváženost, “ uvedli architekti. "Přítomnost různých typů tvarů střech poskytuje neformální kvalitu. V tomto kontextu se může budova se zvláštním typem střechy zdát jako logické pokračování."

Image

Fasády obložily čtyři různé barvy cihel, které propůjčily budově více tonální kvalitu, která evokuje filtrované světlo mezi stromy. Sklon směrem k základně působí dojmem, že stěny se slučují s písčitým lesním dnem.

Jeden konec budovy se odřízl, aby pojal sedací tribunu u basketbalového hřiště, a má tmavě laděné zdivo, které mu pomůže splynout s asfaltovým povrchem hřiště.

Image

Na průsečíku dvou rovin, které tvoří východní fasádu, je umístěn šikmý výklenek obsahující vchod do budovy. Víceúčelová hala je umístěna na jedné straně vstupní haly, se všemi dalšími prostory včetně baru a kuchyní na straně druhé.

"Po vstupu do vstupní haly zažijete kontinuitu lesů v interiéru, " řekli architekti. "Stěny a stropy z březového dřeva mu dodávají tu správnou atmosféru, která je kombinována s odpovídajícími dlaždicemi, ve kterých vidíte různé šedé a hnědé odstíny z písečné půdy lesů."

Image