Anonim
Image

MAD odhaluje plány na průsvitný Čínský filharmonický sál v Pekingu

Čínské studio MAD vydalo vizuály pro svůj nový koncertní sál v Pekingu, který bude zahalen průsvitnou fasádou.

Čínská filharmonie MAD se bude nacházet na místě o rozloze 11 600 čtverečních metrů vedle stadionu Workers v centrální obchodní čtvrti v Pekingu. Poskytne první trvalé bydliště Čínské filharmonie.

Image

Místo pro klasickou hudbu o rozloze 26 587 metrů čtverečních bude obsahovat hlavní koncertní sál a zkušební prostory rozdělené na dvě patra.

Hlavní hala má půdorys ve tvaru písmene D, zatímco menší kubický objem obsahuje zkušební halu. Celá struktura bude zakrytá průsvitnou a zvlněnou fasádou navrženou tak, aby poskytla výhled na lotosový jezírko a zelenající se výsadbu.

„Chtěli jsme vytvořit čistou a posvátnou oázu uprostřed rušného města, “ řekl zakladatel MAD Ma Yansong. "Od chvíle, kdy vstoupíte do budovy, budete přesměrováni do jiného času a prostoru."

„Publikum zažije přechod od městského prostředí k hudbě a přírodě a připraví je na cestu sebevědomí, “ pokračoval.

Image

„Průsvitná fasáda se z krajiny jemně vynořuje jako kus nefritu. Při procházce kolem budovy budou lidé přitahováni k její měkké záři.“

Uvnitř bude zakřivená hala obklopující hlavní koncertní sál vykoupána v rozptýleném světle průsvitnou fasádou. Bílá točitá schodiště povedou publikum až na terasy s přístupem k horním sedacím stánkům.

Image

Hlavní koncertní sál bude dostatečně velký, aby do něj bylo umístěno 1600 diváků. Dřevěné lusky sezení budou obklopovat jeviště a stoupat v řadách před ním - uspořádání, které architekti přirovnávají k vinici.

Strop pokrývá řada akustických panelů ve tvaru okvětních lístků, které se podobají segmentům lotosového květu.

Image

„Přirozené světlo přicházející shora způsobí, že se členové publika cítí, jako by se nacházejí uprostřed kvetoucí květiny, “ uvedli. "Osvětlení a vizualizace mohou být promítnuty na bílé plátky a choreografovány tak, aby odpovídaly hudebním vystoupením."

Yasuhisa Toyota je zodpovědná za akustický design v celém areálu. Akustik již dříve pracoval v koncertním sále Walta Disneye navrženého Frankem Gehrym v Los Angeles a Philharmonie de Paris od Jean Nouvel.

Image

Vedle lotosového jezírka na jižní straně budovy bude umístěna zkušební hala s kapacitou 400 míst.

Jeho interiér bude obsahovat zakřivené dřevěné stěny a nastavitelný panel odrazu zvuku pro optimalizaci zvuku. Tento odrazový panel, umístěný za jevištěm, může být zvýšen, aby umožňoval přirozené světlo a výhledy na město.

Součástí budovy bude také nahrávací studio, knihovna, galerie, kanceláře a zkušebny.

Stavba Čínské filharmonie by měla začít koncem tohoto roku a dokončena v roce 2019.

Pekingská kancelář MAD je také zodpovědná za návrh úchvatné opery Harbin v severovýchodní Číně, muzeum hostující sbírky filmového režiséra George Lucase a komplex mrakodrapů v Pekingu podle vzoru hor zobrazených v čínských obrazech.