Anonim
Image

Desai Chia přidává špičaté rozšíření do cedrové oděvy v Hamptons

Americké studio Desai Chia Architecture zrekonstruovalo venkovský dům na Long Islandu v New Yorku a vytvořilo rozšíření, které má být „expresivním kontrapunktem“ hlavního bytu.

Dům Watermill House se nachází v Watermill, vesničce v Hamptons, a je situován na stromě tečkované nemovitosti s výhledem na sousední farmu.

Image

Projekt zahrnoval renovaci tradiční chalupy obložené střechou s více sklony a vytvoření jednopatrového přírůstku, který zahrnuje 1 600 čtverečních stop (149 metrů čtverečních).

Dům byl přeorientován tak, že zahrnuje zahradu a bazén a nabízí nádherný výhled na krajinu. Cílem bylo „posílit vztahy mezi outdoorovými aktivitami a okolní krajinou“.

Image

Tým vylepšil architektonický jazyk stávající chaty, přidal nové osvětlení, zlepšil prostorový tok a obarvil vnější hnědé cedrové šindele tmavě šedým odstínem.

Přístavek - chtěl sloužit jako „expresivní kontrapunkt“ chaty - má sochařskou podobu a skládanou střechu. Je také opláštěn v tmavě šedých šindlech.

Image

„Náš koncept pro doplnění zahrnoval odvážnou interpretaci lidových forem a materiálů, “ řekl Desai Chia Architecture, newyorské studio založené v roce 1996. „Jeho podobu definuje silný, zvlněný, klenutý strop strukturálního rámování, který oslavuje živé oblasti. “

Obytný prostor, jídelní kout a kuchyň byly přesunuty do nového přístavku, který nyní slouží jako hlavní vchod do rezidence - „vtáhnutí hostů přímo do nejvíce společensky zářivé části domu“.

Image

V obývacím pokoji jsou okna od podlahy ke stropu a posuvné prosklené dveře, které se otevírají na terasu. Část střešních konzol nad kachlovou terasou.

Navíc je vybaven moderním dekorem a dřevěnou podlahou. Strop se skládá z překližkových panelů a odkrytých nosníků.

Image

Ve stávajícím domě bylo první patro modernizováno a přeměněno na rodinný pokoj, domácí kancelář a apartmá pro hosty. Nahoře tým rozšířil ložnice a zrekonstruoval společnou koupelnu a posezení.

Studio také vyměnilo okna za účelem zlepšení tepelného výkonu a nahradilo zastaralý olejový kotel energeticky účinným systémem poháněným propanem.

Image

Projekt byl dokončen za něco přes šest měsíců.

"Přístup renovace / přidání zkrátil časový rámec výstavby [klientů] a snížil náklady, " uvedla firma s tím, že je také udržitelnější než stavba zcela nového domu od nuly.

Image