Anonim
Image

Zvýšené terasy vytvářejí venkovní prostor pro vnitrozemský dům v Tokiu u Front Office

Střešní terasa, balkony a vnější schodiště maximalizují venkovní prostor pro tento přehlížený dům v Tokiu navržený japonským studiem Front Office.

Kancelář v Tokiu navrhla dům Oyamadai o rozloze 120 metrů čtverečních pro místo v městské části Setagaya, které je ze všech stran ohraničeno stávajícím bydlením.

Spíše než budování zdí pro zajištění soukromí se klienti rozhodli zaujmout opačný postoj - místo toho požádali o dům s otevřenými terasami a spoustou zasklení.

Image

„S místy ve tvaru vlajky, které jsou po všech stranách svázány blízkými sousedy, by pochopitelným instinktem mohlo být vystoupit z města a ustoupit za zdmi, kde je lépe zajištěno soukromí, “ uvedli architekti.

"Rodina, která si místo zakoupila, viděla místo toho šanci být co nejotevřenější a použít malou míru izolace jako příležitost připojit se k metropoli z mírného odstranění."

Image

Dvoupodlažní dům se může pochlubit střešní terasou přístupnou vnějším schodištěm a posuvným zasklením, které se otevírá do zahrady.

„Být obklopen ze všech stran způsobil, že dům byl trochu chráněn spíše než vystaven, “ řekl architekt Will Galloway Dezeenovi, „a proto jsme fasádu otevřeli co nejvíce, a okolí jsme považovali za krajinu, která se vyplatí otevřít. . “

Image

"Krajina v přízemí je tvořena amorfním betonovým povrchem, který rozptyluje přechod z města do domu, zatímco v horních patrech vykládají obytné prostory směrem ven."

Dvě ložnice s koupelnou jsou umístěny v přízemí, kde mají přístup do zahrady, zatímco nahoře je kuchyň a obývací / jídelní část propojena se střešní terasou.

Image

Obrovská okna v horním patře jsou umístěna tak, aby poskytla rodinným výhledem na údolí řeky přes střechy sousedů.

Prostor je volně rozdělen na kuchyňské a společenské prostory schodištěm obklopeným sochařským schodištěm pokrytým mřížkou.

Image

Aby se dosáhlo velkého rozsahu zasklení v budově s dřevěným rámem, vymysleli architekti dvě kříže tvarované buttress.

„Malý rozpočet vyžadoval, abychom stavěli ze dřeva a co nejjednodušší, “ vysvětlili architekti. „Dřevěná konstrukce v oblasti náchylné k katastrofě obvykle působí proti našim ambicím a vyžaduje značné průhledné zdi nebo rovnátka, aby odolávala zemětřesení.“

Image